Tele2 Arena, 2021-08-29 17:30

Hammarby - Malmö FF
2 - 1

Bajen-Malmö 2-1: NI ÄR SÅ VÄRDA DETTA!

Bajen tog en stark seger hemma mot Malmö efter att Gustav Ludwigson gett Bajen ledningen redan i den andra minuten. Malmö kvitterade kort därefter genom ett självmål innan Malmösonen Astrit Selmani gjorde segermålet efter en assist från passningskungen Mohanad Jeahze.

Ja det här var kul. Direkt när man såg startelvorna anade man att det kunde bli festligt detta där Malmö hade sex offensiva namn i startelvan. Milos Milojevic valde att starta Aljosa Matko längst fram tillsammans med Gustav Ludwigson. Dessutom var det ett nykomponerat centralt mittfält där Aziz Mohammed Ouattara spelade bakom Abbe Khalili och Williot Swedberg. Aziz gjorde en fin insats mot Basel och krönte insatsen med ett mål och gjorde även en mycket fin match idag också fast det är på en helt ny position för den unge ivorianen.

Matchen hann knappt starta innan det hade blivit mål. 100 sekunder tog det för att vara exakt. Direkt vid avspark försökte Malmö gå för knock där kaptenen Anders Christiansen rann igenom men stoppades av landsmännen Björn Paulsen och David Ousted. Kort därefter ville Mads Fenger inte vara sämre så han skickade en djupledsboll på världens bäste Gustav Ludwigson. Ludwigson hade liten brottningsmatch mot Lasse Nielsen men som oftast vann Ludwigson gatloppet och kunde nästan springa in ledningsmålet.

En femplusbild på en femplusspelare

Dock varade inte ledningen särskilt länge för bara några minuter senare hade Björn Paulsen varit sista man på bollen vid en Malmöfrispark. Den första halvleken var väldigt sevärd som åskådare med två lag som verkligen gick framåt. Kanske inte den mest organisatoriskt välspelade matchen men ack så underhållande. Malmö skapade som så många gånger ett tryck med sina fasta situationer men har mattats av lite när inkastspecialisten Jonas Knudsen är skadad.

Williot Swedberg hade en tjugominuters period i den första halvleken som var formidabel. Han sysselsatte Malmös mittfält försvar på egen hand och de rutinerade danskarna Anders Christiansen och Sören Rieks försökte med alla fula knep som gick för att få stopp på honom och fick till slut sparka ner honom. Tur för danskarna att David Fällman inte längre finns kvar i Hammarby.

Swedberg sysselsatte Malmölaget på egen hand i den första halvleken

Malmö tog över spelet ju mer matchen led och många grönvita spelare tröttnade framförallt i den andra halvleken. Bajens centrala och äldre figurer gjorde dock allt rätt defensivt. Ousted var omutlig i mål och räddade ett antal fina lägen för Malmö. Björn Paulsen, Jon Gudni Fjoluson och Mads Fenger vann de flesta dueller mot Malmös 58 anfallare på planen. Dessutom låg Mads Fenger bakom även det andra målet när han iscensatte kontringen som ledde till segermålet genom sin underbara spelförståelse. Fenger förhindrade Malmös kontring och vann bollen för att sedan lämna över till Paulinho som sökte sig inåt samtidigt som Mohanad Jeahze för tiotusende gången attackerade fram på sin vnsterkant. Som så många gånger förut kom insticket från Jeahzes vänsterfot till Malmösonen Astrit Selmani som kunde raka in 2-1.

Are you not entertained?

Bajen förlorar förvisso avslutsstatistiken och bollinnehavet ganska saftigt denna match men vinner den på inställning och Malmö har fortsatt konst(gräs)igt nog svårt på Nya Söderstadion och har inte vunnit här sedan 2016.

Det finns många stora hjältar idag att lyfta och några har jag redan nämnt men jag är framförallt glad för att Mads Fenger genom sina prestationer låg bakom de två målen och satte inte en fot fel denna match heller. Detsamma gäller Mohanad Jeahze som fortsätter producera assist som aldrig förr trots att han spelat varje match, minut och sekund den senaste tiden. ”Han spelar som i trans” sade kommentatorerna vilket var en bra beskrivning. Men framförallt vill jag lyfta den kollektiva insatsen och den mentala styrkan att kunna resa sig efter det tuffa uttåget så sent som i torsdags och vända på det till något positivt. NI ÄR SÅ VÄRDA DENNA SEGER!