Lagbanner
Tele2 Arena, 2020-11-30 19:00

Hammarby - IFK Norrköping
0 - 1

Bajen-Peking 0-1: Chans på chans blev förlust

Bajen-Peking 0-1: Chans på chans blev förlust

Bajen förlorade årets sista hemmamatch mot IFK Norrköping med 0-1. Bajen hade ett antal chanser som borde ha förvaltats men tyvärr var det istället Christoffer Nyman som blev matchvinnare.

Det ville sig inte denna kväll heller för Bajens del även om det inledningsvis såg lovande ut. Bajen satte fart direkt i den första halvleken och redan i de första minuterna höll Bajens presspel på att ge resultat när Gustav Ludwigson rann igenom. Ludwigsons första touch var däremot olycklig och han lyckades inte få kontroll på bollen ordentligt. Ludwigson hade dessutom comebackande Paulinho med sig till vänster men Ludwigson gick på eget avslut som parerades av Pekings målvakt Isak Pettersson.

Bajen gjorde faktiskt en av sina bättre halvlekar denna säsong och radade upp lägen ofta regisserat av Abbe Khalili som verkade trivas i den centrala offensiva rollen i Aron Johannssons frånvaro. Khalilis högerfot orsakade stora problem för Pekingförsvaret vid fasta situationer och Alexander Kacaniklic, Richard Magyar och Ludwigson var alla nära men skärpan var inte där idag.

Däremot hade Bajen en boll i nät, åtminstone såg det så ut på reprisbilderna. Det var efter en fast situation som Paulinho tryckte in bollen i mål men väl i mål stod Pekingförsvararen Henrik Castegren och rensade undan bollen. Ingen av domarna såg att Castegren stod innanför mållinjen och Castegren erkände att det mycket väl kunde ha varit mål när han såg reprisen i halvtid.

Tyvärr för Bajens del skulle Peking visa en annan kvalitet i avslutslägena och det var som väntat Allsvenskans skyttekung Christoffer Nyman som skulle avsluta en omställning på passning från Sead Haksabanovic.

Den andra halvleken var inte lika bra från hemmahåll även om Bajen fortsatte att skapa ett antal lägen. Det allra bästa chansen fick Ludwigson efter ett missförstånd i Pekingförsvaret och Ludwigson fick avsluta från 30 meter mot en öppen kasse då Isak Pettersson var ute på äventyr men avslutet gick utanför. På något vis talande för Bajens säsong 2020.

Bajen avslutar säsongen borta mot Örebro SK på söndag den 6 december. 
 

Robert Bäckström2020-11-30 22:00:18
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!