-

Bajen slarvade bort segern i Uppsala

Förlust borta mot Sirius efter två sena straffmål för hemmalaget. En match där Bajen var klart bättre i första halvlek och hade kontroll. I andra halvlek var spelet mer jämnt och Bajen gick på försvar. Sirius spelade istället upp sig och lyckades till slut vinna med 3-1.

Hammarby fortsatt med 3-5-2 formationen. Paulinho bredvid Gustav Ludwigson längst fram den här matchen. Muamer Tankovic vars kontraktsförlängning med två och ett halv år presenterades under dagen fick inleda på bänken.

Sirius med stort självförtroende satte hög press direkt. Laget har haft en bra säsongsinledning och fem raka matcher utan förlust inför dagens möte. Hammarby med sex raka matcher utan förlust tog däremot tag i taktpinnen efter några minuter. Nu var det grönvitt som satte en press hemmalaget hade svårt att klara av. Bajen lyckades vinna bollen högt upp i plan flera gånger och kom till en del halvchanser.

Rodic hade ett hårt skott från snäv vinkel rakt på Sirius målvakt Lukas Jonsson. Abbe Khalili ett tungt långskott en liten bit över ribban och sedan missförstod Bojanic och Paulinho varandra och en bra chans gick till intet. Men Bajen såg bra ut, visade upp ett fint tålamod med bollen. Känslan var däremot att det saknades lite spelare offensivt för att verkligen kunna störa, eventuellt ett resultat av 3-5-2 formationen.

Jag sitter och väntar på att Bajen ska återgå till 4-2-3-1 formationen. Framförallt eftersom Stefan Billborn varit tydlig med att han vill återgå till den, men utan en frisk Simon Sandberg verkar han föredra 3-5-2.

I minut 39 kom 1-0 till Hammarby. Jeppe Andersen slog en långboll mot Gustav Ludwigson som inte var först i duellen. Det var istället Daniel Jarl som slarvade och blev av med bollen till en hungrig Ludwigson. Han spelade i sin tur in bollen mot Paulinho som fick den efter att en hemmaförsvarare varit ytterst nära på att bryta bollbanan, istället lade brassen in bollen enkelt för sitt tredje mål i Bajentröjan.

Ledningen in till paus hade Bajen förtjänat.

Inför andra halvlek bytte Bajen Dennis Widgren mot Kalle Björklund.

Nu inledde Sirius återigen bäst men den här gången blev det farligt på riktigt. Första möjligheten var en touch som Ousted räddade till hörna. En fast situation som Sirius så när utnyttjade och det blev lite kalabalik framför Ousted innan bollen kunde skickas undan till säkerhet. Inte den start vi ville se.

Bajen växte däremot tillbaka in i matchen genom ett bra försvarsspel. Först stötte Mads Fenger in 2-0 med bredsidan på hörna men bollen var utanför kortlinjen innan dess och målet dömdes korrekt bort. Därefter kom Hammarby i ett bra kontringsläge genom Ludwigson och Paulinho som fick bollen av den förstnämnda. Brassens avslut gick dessvärre högt över mål.

Därefter var det återigen Sirius som såg bättre ut och matchen jämnade ut sig.
1-0 ledningen för Bajen var tydligt skör.

I grönvitt var det Darijan Bojanic som stod för kreativiteten och öppnade upp Sirius med sina briljanta passningar. De senaste matcherna har vi också fått vänja oss vid att hans fot på fasta situationer lett till mål. Det fick vi tyvärr inte se något av idag.

I minut 65 bytte Aron av Rodic och tog plats bredvid Gustav Ludwigson längst fram. Paulinho flyttades samtidigt ut på högerkanten.

Några minuter senare ordnade Stefano Vecchia en frispark åt hemmalaget precis utanför straffområdet. Hemmalaget bjöd sedan på en specialare och ställde upp en mur framför Bajenmuren. Vecchia slog frisparken som smekte Ousteds ena stolpen samtidigt som dansken stod kvar på sin plats på linjen. Ytterst nära 1-1.

Sedan var det dags för Muamer Tankovic att åter beträda planen som Hammarbyspelare när han ersatte Paulinho. “Mujos” senaste match var borta mot Malmö den 23 juli. Då var det en formsvagare Hammarby och en annan formation.

Med tio minuter kvar hade Sirius sakta börjat komma till fler lägen. Elias Andersson hade en bra chans i straffområdet men avslutet gick rakt mot David Ousted som var snabb upp med händerna.

Klockan tickade långsamt upp mot full tid samtidigt som matchbilden talade mer och mer för hemmalaget. Så hände det vi fasat för. Stefano Vecchia tog sig in i straffområdet och slog in bollen mot Mohammed Said som blev nedriven av Dennis Widgren. Straff för Sirius och utvisning för Widgren. Straffen satte Mohammed Said in säkert till 1-1 medan Ousted chansade åt fel håll.

Nu var det Sirius som tryckte på för ett segermål. Bajen som spelat försvarsspel de sista minutrarna hade svårt att bryta matchbilden, framförallt med en man mindre på plan.

Sedan hände det igen. Tim Söderström gick på kropp mot Elias Andersson i straffområdet och Kaspar Sjöberg dömde återigen straff. Straffen satte Stefano Vecchia dit till 2-1. Otroligt surt.

I slutet tryckte Bajen på och flyttade fram folk på en hörna. Istället kontrade Sirius in 3-1 genom Elias Andersson i ett anfall där Bajen saknade David Ousted som inte hunnit hem från hörnan.

Det blev alltså förlust till slut i en match där Bajen spelade väldigt bra under den första halvleken men tappade i andra. Sirius spelade upp sig medan Hammarby slarvade bort segern.

Statistik: Sirius - Hammarby 3-1 (0-1)
(39) 0-1 Paulinho

(84) 1-1 Mohammed Said

(89) 2-1 Stefano Vecchia

(90+5 ) 3-1 Elias Andersson