Lagbanner
Tele2 Arena, 2020-08-27 19:00

Hammarby - Puskás AFC
3 - 0

Bajen vidare i Europa League

Bajen vidare i Europa League

Bajen vann en komfortabel seger under kvällen mot ungerska Puskas med 3-0. Grönvita målskyttar Abbe Khalili, Darijan Bojanic och Paulinho.

Det var svårt att veta vad man skulle förvänta sig eftersom man inte hade någon aning om vilken kvalitet motståndarna Puskas Academy FC besatt. Dessutom med alla rubriker tidigare i veckan om att hela a-laget satt i karantän hemma i Ungern var det än mer osäkert.

Hammarby ställde för dagen upp med den klassiska 4-2-3-1 som har varit så lyckosam de senaste säsongerna förutom under årets säsong. Nyförvärvet Mohanad Jeahze gjorde debut till vänster i backlinjen och visade omgående att han kommer bli en stor tillgång. Framåt var det Khalili X2, Tankovic och Paulinho som fick förtroende denna kväll.

Bajen etablerade tämligen omgående ett offensivt spel på ungrarnas planhalva. Det var ett antal fina kombinationer som så småningom ledde till att Mohanad Jeahze fann Abbe Khalili i straffområdet. Abbe sköt hårt, lågt och otagbart för den sjuttonåriga målvakten Martin Auerbach i Puskasmålet.

Darijan Bojanic hade en väldigt fin halvlek och såg ut återigen ut som sig själv på fotbollsplanen. Det var ingen vidare effektiv press som motståndarna bjöd på och efter dryga halvtimmen ordnade Bojanic en frispark som han själv placerade in. Gladast över det målet var nog dels Tim Söderström som störtdök ner i backen framför muren så att bollen gick in perfekt. Dessutom var nog Bajens nygamle tränare Tony Gustafsson ganska nöjd med tanke på att han har fått ansvar för fasta situationer i sin comeback. 

Den andra halvleken var ingen större fotbollsunderhållning. Bajen tappade boll ett antal gånger och hade Puskas varit ett bättre fotbollslag hade de kunnat straffat Bajen. Istället var det Bajen som skapade de farligaste målchanserna och när Tim Söderström och Imad Khalili inte lyckades förvalta lägena fick två gamla skyttekungar kliva in i handlingen. Aron Johannsson, som blev förbannad när Söderström gick på eget avslut strax därinnan, släppte bollen till Paulinho som tog emot och placerade in kvällens tredje mål.

Matchens tre utropstecken:

1.Mohanad Jeahze:
En riktigt bra debut och en imponerande insats av den 23-årige ytterbacken med tanke på att han blev klar för mindre än 48 timmar sedan . Aktiv på sin vänsterkant och låg bakom flera fina kombinationer och såg ut att trivas med sina nya lagkompisar. 

2. Darijan Bojanic:
Ren och skär klass. Han gjorde lite vad han ville offensivt och löpte mer än han brukar defensivt. 

3. Expressen-TV:
Ja det ska förvisso inte mycket till för att imponera med tanke på den kritik som D-play har fått under årets säsong. Däremot visade Expressen både en ambition och en annan kvalitet med studiosnack 1,5 timme innan matchstart, reportage och det bästa från deras personalstyrka i både Daniel Kristoffersson och Therese Strömberg. Dessutom hade Expressen tagit in den gamla Bajenmålvakten Rami Shaaban som expert som hade för vana att kalla Bajen för ”vi”. Bra jobbat Expressen! 

Vi ses snart igen!

Robert Bäckström2020-08-27 21:48:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!