Lagbanner
Grolsch Veste Stadium, 2023-07-27 20:00

FC Twente - Hammarby
1 - 0

Bajenpanel - Inför FC Twente!

Bajenpanel - Inför FC Twente!

På torsdag smäller det för Hammarby, när man tar sig an FC Twente i Enschede, i kvalet till Europa Conference League. Har Hammarby någon chans och vad måste vi göra för att få med oss ett godkänt resultat till returen. Vi har gjort en Bajenpanel för att få svar på dessa frågor, med flera.

Flera av våra unga spelare har varit bra på slutet. Skall dessa få fortsätta att starta eller tror du att vi behöver fler rutinerade på plan för att ha en chans mot Twente? Hur ser din startelva ut mot Twente i bortamatchen på torsdag?

Theo: Gärna mer talang än rutin eftersom uppgiften känns alldeles för stor för Hammarby. Jag vill se en elva likt de senaste matcherna men låt yngre spelare få försöka bevisa sig i vad som kommer bli en klapptorsk mot ett oerhört mycket bättre lag.

Lovina: Tycker att de unga som har förtroende ska få starta, det kan bli en kul kombo mellan erfarenhet och nya spelare! Det kan bli en kul och vass elva. Ser gärna Karlsson, Erabi med fler!

Viktor:  Lite både och. Jag ser gärna att Erabi och Djukanovic fortsatt får chansen från start, samt Karlsson, trots hans svaga insats senast. Jag vill se ett bolltryggt Bajen som kan etablera lite passningsspel, då jag tror risken att det rinner iväg ökar för varje extra procent bollinnehav Twente får. Därmed tror jag exempelvis mer på Tekie och Sadiku i denna match än Hammar och Demirol.

Mattias: Jag anser att våra unga borde fortsätta få chansen. Inte nödvändigtvis för att de är unga, men det är dom som har levererat. Låt de egna produkterna visa vad de går för.

Göran: Skall vi ha någon chans att ta oss vidare från dubbelmötet krävs en överprestation på torsdag. Vi behöver vara mer cyniska än vanligt och därför tror jag att en spelare som Sadiku skall in istället för Demirol och att vi även tar in Tekie och spelar med två defensiva mittfältare och en offensiv. Dessutom skulle jag bänka Besara, som är väldigt svag i press- och försvarsspel och köra Rafferty från start i hans position. Det tror jag kan chocka Twente då Rafferty är oscoutad och har den där x-faktorn som kan avgöra en sådan här match. Besara kan sedan komma in med pigga ben i andra halvlek om det behövs.

På pappret är Twente lite vassare än Hammarby. Vad behövs för att vi skall ha en chans att gå vidare? Vilka procentuella chanser tror du vi har?

Theo: Lite!? Det är ett skräpgäng som inte kan vinna mot BP vilka möter ett stabilt topplag från en mångt mycket bättre liga. Bajen kommer torska, vinstchansen är 0%.

Lovina: Vi behöver klubbhjärta och sammanhållning. Om vi gör detta tillsammans, för laget och för klubbmärket på bröstet kan detta gå super! Det gäller att vi har vilja och driv oavsett hur läget ser ut på resultattavlan!

Viktor: Vi behöver hamna i något stim där Allsvenskan är en sak och Europa är något helt annat. Sanningen är ju att Twente är ett mycket bättre fotbollslag än Hammarby. Det krävs många individuella prestationer, att kollektivet fungerar bättre än på hela säspngen hittills samt en hel del tur. Jag ger oss 12,5% chans för avancemang, 1 gång på 8 gånger.

Mattias: 30/70 till Twentes fördel tror jag. För att vi ska ta oss vidare krävs en lojal laginsats från samtliga. Hårt arbete i båda riktningar och ingen som får tumma på hemjobbet. Det krävs även smart matchcoachning av Martí. Vänta inte med att byta ut trötta spelare och låt heta spelare vara kvar på banan.

Göran: Jag skulle säga 35/65 till Twentes fördel. Det som talar för oss är att Twente inte är helt igång med sin säsong än. Kan vi bara hålla ned siffrorna till högst två mål ned så vet vi att allt kan hända på ”Nya Söderstadion” i returen. Vi behöver vara ordentligt påkopplade och starta med ett högt försvarsspel där vi pressar Twente ordentligt. Skall vi få med oss ett positivt resultat så måste vi vilja mer än Twente och utnyttja de chanser vi skapar till 100%.

Ingen ny forward klar för att förstärka inför Europaspelet. Tycker du att det behövs förstärkningar och i sånt fall på vilken/vilka positioner?

Theo: Ny nia, ytterbackar och en central spelfördelare hade varit trevligt. Vi har misslyckats totalt med värvningar i år däremot så jag vet inte om det finns något hopp.

Lovina: Behövs absolut, vart är jag lite osäker på, men framförallt att alla som spelar verkligen vill spela. Då tror jag kvaliteten höjs!

Viktor: Jag skulle vilja att vi tar in en nia. Till att börja med.

Mattias: Jag är nöjd med truppen som den är. Gillar att vi satsar ungt för tillfället, det är framtiden för oss att sats på vår egna akademi. En hållbar framtid.

Göran: Jag tycker att det är alldeles för dåligt av Hammarby att inte ha en forward på plats till Europaspelet. Man har ju trots allt identifierat att det saknas och haft nästan två månader på sig, sedan uppehållet i allsvenskan, att skaka fram en forward. Erabi i all ära men en kvalitetsforward kunde ha utjämnat styrkeförhållandena en del och ökat våra chanser att ta oss vidare till nästa kvalomgång.

Många åker till Enschede i Holland för att se matchen på torsdag. Är du en av dem och hur ser din resplan ut i sånt fall?

Theo: Jag åker ej och tänkte på förhand dränka sorgerna så att jag lite avtrubbat kan beskåda debaclet.

Lovina: Jag stannar hemma i Sverige. Ska se matchen på ett tåg på väg till Östersund för att se Mothugget på Storsjöyran! Iklädd bajentröja och keps med lite kaffe ska allt bli superkul att följa!

Viktor: Dessvärre krossades planerna när jag inte fick biljett. De i kompisgänget som löste biljett reser via Amsterdam, så det hade nog blivit min plan också.

Mattias: Jag kommer se matchen hemmavid tillsammans med sambon.

Göran: Jag och en kompis kommer att köra en road-trip ned till Enschede och se matchen. Det blir stopp i Tyskland bl.a. Det kändes som ett måste då man inte vet när nästa chans att se Bajen i Europa blir av. Vi var några av alla som hade tur och fick biljetter.
 

Göran Öberg2023-07-25 12:09:12
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!