Lagbanner
Berisha inför mötet med Varbergs BoIS: "lägena kommer dyka upp"

Berisha inför mötet med Varbergs BoIS: "lägena kommer dyka upp"

Hammarbys dyraste nyförvärv genom tiderna heter Veton Berisha. I somras anslöt han från norska klubben Viking FK där han under flera säsonger stänkt in mål i ligaspelet. Efter en lovande start i Hammarby har anfallaren gått mållös sedan derbyt mot AIK i slutet av augusti. Detta är inget Veton själv oroar sig över.

Lördag lunchtid
Två dagar kvar innan Hammarby tar emot Varberg BoIS på Tele2 Arena och Veton Berisha har precis avslutat lördagens lunchträning. En träning där fokus inte helt oväntat låg på fasta situationer bland annat. Enligt Hammarbys övade man dels på fasta situationer men också rörelsemönstret i anfallsspelet. 
- Det var en bra träning och vi känner oss mer än redo för matchen på måndag, säger Veton

0-0 slutade den senaste matchen mot Malmö FF på Eleda Stadion i Malmö. Hammarby har under säsongen haft svårt att vinna mot topplagen i Allsvenskan. Veton Berisha tycker att matchen senast var böljande och kunde slutat hur som helst.
- Det var mycket fram och tillbaka men jag tycker att vi periodvis var bättre än dom. Samtidigt är det en svår match så 0-0 kändes rättvist, säger Veton

Efter en fin inledning med 4 mål på 5 matcher har Berisha gått mållös i de senaste fyra. 
- Som anfallare vill du alltid göra mål men det har som sagt varit flera svåra matcher senaste tiden, Säger Veton

Måltorkan är inget du går runt och tänker på?
- Nej alltså, om man tänker för mycket på det så krampar det sig bara. Det blir svårare ju mer du tänker på det. Jag tror att så länge vi kör vårt spel så kommer lägena att dyka upp. Då får jag se till att sätta dom, säger Berisha och skrattar

Veton Berisha är själv inne på att det varit ett gäng svåra matcher senaste tiden. Mycket kamp och lite mindre bollinnehav. Någonting som bidrar till att anfallaren har känt sig isolerad i rollen som 9:a under delar av matcherna. 
- Vi får se till att skapa lite mer tryck på Varberg på måndag än vad vi gjort i senaste matcherna, berättar Veton

Han vet om att måndagens motståndare fått med sig fina resultat mot både Häcken och AIK, samtidigt som han lägger störst fokus på Hammarbys egna prestation.
- Det gäller för oss att ha fokus på vårt egna spel. Samtidigt vet vi om att dom (Varberg) tagit poäng i de senaste matcherna och vi ska ha respekt för dom, avslutar Veton Berisha.
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-10-08 16:47:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!