Lagbanner
”Bring the happiness” - Intervju med Frank Junior Adjei

”Bring the happiness” - Intervju med Frank Junior Adjei

På söndag möter vi Värnamo och inför matchen fick vi möjlighet att prata med en av deras lovande unga talanger Frank Junior Adjei. Han fick ge sin syn på den kommande matchen, föreningen han representerar och också vägen till att bli en professionell fotbollsspelare. Här följer en intervju inför söndagens match.

”Dad inspired me”

Starten till fotbollsintresset kom från Franks pappa. Han spelade fotboll i Ghana men tyvärr blev det ingen professionell karriär då förutsättningarna för det på den tiden inte var de bästa. Frank säger att hans egen resa berodde på pappan. Starten till fotbollen beskrivs som att ”once i was a kid i was playing with my friends, on the street and everybody was like my dad is a footballer so i had that in my gene you know?”  Vägen till fotbollsintresset var alltså spelet på gatorna samt en inspiration från pappan som också stöttade honom. Frank återkommer flera gånger till detta som inspiration och stöd. Det är även pappan samt Andrés Iniesta som nämns när jag frågar honom om vilka fotbollsidoler han hade som ung. Snacka om att det är fint att nämna sin farsa samt Iniesta i samma mening där. 

”Everybody that watched my games att that time saw i had a good foot”

Det var tidigt som många fick upp ögonen för Franks talang. Det han själv tror främst syntes var hans offensiva kvaliteter och teknik. Karriären gick från en start i Golden Boys Academy till Bibiani Gold stars. Han beskriver den Ghananska ligan som annorlunda från Allsvenskan. Skillnaden är ”the style of play, environment and everything is different, a big difference, its quite different.” Jag frågar här också om vilka styrkor han har som spelare. Det som understryks är att att han vill på olika sätt bidra till det offensiva spelet, har god teknik och mer än något annat skapar möjligheter för sina medspelare. Det är en lagspelare och som han själv uttrycker det ”i love to be there for my teammates, thats where i want to be.”


Här skriver Frank på för IFK Värnamo 2022.

”I love it here”

För snart två år sedan värvades Frank till IFK Värnamo. Varför det blev just Sverige vet han inte exakt men han minns tydligt rekryteringen. I samband med en match i Ghana Premier League så fick han reda på att det fanns flera scouter närvarande. Efter matchen var det en diskussion med manager och agenter vilket ledde till att han kom till Värnamo. Det han säger är att han älskade ankomsten. Det Frank lyfter fram främst är ”how they have been treating me since i came, its really home for me, i love being here and the love they showed me.” Det är tydligt att han är glad över föreningen, laget och supportrarna som han tycker visade honom en tilltro som gjort att han blivit en bättre spelare.

”Working hard”

I år har Adjei fått mer speltid än föregående säsong och nu startat de senaste fyra matcherna. Varför det är så beror enligt honom på att han har jobbat hårt. Han säger själv att ”so ive been working hard yeah and you know its good to have a coach that likes young stars and they gave me the opportunity.” Han fortsätter och beskriver att föreningen har hjälpt honom mycket och att förtroendet varit avgörande. Frank lyfter fram sina medspelare, tränare, stab och supportrarna som orsaker för utvecklingen. På rösten hörs att han verkligen är tacksam för det stöd och möjligheter han fått.


Värnamo förlängde med Adjei inför året.

”Bring the happiness”

På söndag reser Värnamo till Stockholm för att ta sig an Bajen. När jag frågar om hans förväntningar inför matchen är han optimistisk. Han beskriver att ”we didnt start this season very well, this is a game we really really want to win for our fans and to climb up.” Målsättningen är tydlig: seger för att ge supportrarna det dom förtjänar och att laget ska kunna bättra på sin prestation. Han fortsätter och förklarar att förra året kom dom femma och det är minst det dom siktar på även i år. Spelet har sett lovande ut även om resultaten inte gått lagets väg. Än igen återkommer han till att laget vill göra supportrarna nöjda och säger att ”we want to win the game for the fans and bring the happiness.”

”This game is the game thats going to change things”

För Frank är söndagens match vägen till att dels bryta lagets trend, dels förändra tabellposiitionen. Jag frågar honom hur han tror att matchen kommer sluta och han säger att det går inte att svara på. Däremot så ”we are confident you know, i cannot predict but we will surely win the game.” Min följdfråga är om han tror att han kommer göra mål på söndag. Han svarar att ”goal no, goal-assist yes.”


 

Theodor Bittner2024-05-03 13:45:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!