Lagbanner
Tele2 Arena, 2021-04-04 13:00

Djurgården - Hammarby
0 - 1

Derbyvinst mot Dif: Det e Bajen som e laget, gillar slå ut djurgårn och gnaget!

Derbyvinst mot Dif: Det e Bajen som e laget, gillar slå ut djurgårn och gnaget!

Bajen är klara för final efter en heroisk insats där Aziz Mohammed Ouattaras mål i den sjuttonde minuten fällde avgörandet.

De e Bajen som e laget
Gillar slå ut djurgårn å gnaget
Vårat gäng e tungt som bly
Heja heja Hammarby!

Ja herreeeeeeegud vad skönt att det gick vägen för det såg minst sagt tveksamt ut att Bajen skulle orka hela matchen. Stefan Billborn valde att starta kvartsfinalens succéman Aziz Mohammed Ouattara bredvid Jon Gudni Fjoluson och med facit i hand var det ett genidrag av coach Billborn.

Bajen inledde väldigt bra och efter att de fem första minuterna var spelade hann i alla fall jag tänka ”ja men det här kan nog gå!”. Där någonstans dog Bajens ork men inte deras kämpaglöd.

Den första halvlekens bäste spelare Mohanad Jeahze, som hade koll på DIFs skyttekung Edward Chilufya, låg bakom Bajens mål efter ett inlägg där bollen damp ner framför Gustav Ludwigsons fötter som på vinst och förlust drog till bollen och skottet styrdes via den ivorianske mittbacken Aziz och vips låg bollen i mål. Aziz såg minst sagt förvånad ut när han sprang iväg och gjorde Cristiano Ronaldos målgest i eufori. FY FAN VAD UNDERBART!


Två av Bajens största hjältar under dagens underbara match

Efter målet var det spel mot ett mål och det går inte att säga något annat. Strax efter Bajens mål har mittbacken Hjalmar Ekdal en boll i ribban efter en hörna. DIF skulle komma ännu närmre när först Magnus Erikssons skott träffade både(!) ribba och stolpe innan Chilufya hann först på returen och nickade bollen i ribban han också.

Inför den andra halvleken hade Darijan Bojanic tvingats ge upp och Abdul-Halik Hudu kom in och det var väl ungefär det mest spännande som hände i Bajenväg. Bajen hade en del försök till kontringar men vid varje tillfälle var det som att spelarnas energi bara räckte till att ta sig över mittcirkeln för sen tog energin och med det idéerna slut.

Djurgården kom dock inte riktigt nära ett kvitteringsmål och när väl bollarna kom in stod David Ousted, Mads Fenger, Aziz Mohammed Ouattara Jon Gudni Fjoluson och alla andra grönvita i vägen och det kändes som att de kunde fortsätta stå kvar i straffområdet och vinna dueller lagom till att sommaren står för dörren.

Efter dryga 95 minuters heroiskt jobb fick Bajens spelare äntligen andas, pusta och jubla över sin finalplats. Det ska sägas att Bajens samtliga spelare stod för smått otroliga arbetsinsatser och de ska vara stolta över sig själva och vi som Bajare kommer vara evigt tacksamma för det här var något utöver det vanliga. Ja inte att Bajen vinner ett derby mot DIF, utan som vi gör det! Bajen är klara för sin fjärde final i Svenska cupen någonsin och för första gången sedan 2010. STORT TACK BAJEN! NI ÄR MINA EVIGA HJÄLTAR!


Trötta men lyckliga hjältar

 

Robert Bäckström2021-04-04 15:37:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!