"Detta är vår mardrömsmotståndare" - Bajenpanelen omgång 14

Bajen är på våg mot toppformen men svårt motstånd väntar.

Västkust som västkust, 3-0 blir det i alla fall. Men visst hade Bajen tagit ett steg till från måndagens matchen, eller var det återigen motståndarna som var dåliga?

Theo

Elfsborg var uppenbarligen ett lag som ville utmana oss hemma på sitt eget sätt. Tidigare i år har vi sett toppkandidaterna backa hemåt och utnyttja vår svaga offensiv i dessa lägen för att sedan kunna utnyttja de misstag som naturligtvis uppkommer under 90 minuter till att såra oss. Det var på ett sätt skönt att se denna typ av spel från en motståndare men samtidigt var första halvlek inte någon seger ur ett taktiskt perspektiv. Med mindre skärpa eller tur samt korrekta domslut hade vi lika gärna kunnat ligga under med 0-2 efter 45 minuter. Jag framstår säkerligen som världens största cyniker men imponerad var jag inte mot IFK och matchen mot Ellos hängde på en skör tråd innan vi med ledning kunde börja dominera och kontrollera.

Mattias
Elfsborg är ett bra lag som Hammarby haft svårt med. Styrkebesked att spela ut dem på detta sätt även om Elfsborg lämnar mängder av utrymme bakåt samtidigt som man ej är särskilt vassa framåt. Men sånt ska utnyttjas och det gjorde Bajen på bästa sätt

Saidi behövde 8 minuter för att göra mål i debuten. Förutom att han borde gjort ett till gjorde han en fin match. Vilken bajendebut har gjort starkast intryck på dig?

Göran

Det får nog bli dött lopp mellan Danne Sahlins debut på Gamla Söderstadion och Williot Swedbergs på Nya Söderstadion. Ståpäls på båda dessa.

Theo
En personlig favorit var Poppen Björklund under 2008. I skuggan från (katastrofvärvningen) av Rami Shaaban så äntrade han planen när denne skadade sig och var väl i det läget en helt anonym spelare. Debut kanske det inte är, då han hoppat in mot AIK innan, men matchen mot Helsingborg den säsongen är magisk. Under matchen såg han ut som självaste spindelmannen med sina räddningar och efter att dessutom ha räddat straff mot självaste Henrik Larsson föddes en publikfavorit på norra stå. Poppen fick ge oss ett flertal sånger genom åren och är för mig symbolen för ett Hammarby man saknar på sätt och vis.

Mattias
Minnet sviker mig här men Torsteinbös mål i 93:e minuten mot Assyriska 2014 gör någonting speciellt med mig. Något låg i luften den matchen som höll i sig till sista matchen när vi gick upp i Allsvenskan igen.

Ska vi säga något om matchen mot Millwall... så fall vadå? Bra matchning och möjlighet att få ihop gruppen eller ett jävla jippo?

Göran

Jag är tudelad. Å ena sidan vill vi ut i Europa och behöver därför möta olika typer av lag, samtidigt som det också är ett bra tillfälle att ge de nya spelarna lite mer speltid. Å andra sidan är jag orolig för att vi skall åka på skador, då lag i ”The Championship” knappast håller igen i närkamperna samt det faktum att spela i London i hettan där bara några dagar innan den mycket viktiga matchen mot Varberg.

Theo
Jag har personligen svårt att förstå varför laget ska resa så långt för en träningsmatch i annat syfte än att det är ett jippo. Om vi ville öva gräs eller möta toppmotstånd finns det närmare och mer bekväma möjligheter. Med en oförutsedd värmebölja över England är detta väl inte den bästa förberedelsen inför att åka till Varberg Energi Arena på måndag. Bättre hade väl varit att träna mot ett annat brunkande bonnalag på en åker?

Mattias

Lämnar den matchen osaggd.

Varberg borta på en dålig gräsmatta. Faller vi ner på jorden igen eller kommer vi gå för guldet med en vinst?

Göran

De nya spelarna som kommer in är ju samtliga, förutom Adjei, vana vid kontinuerligt spel på gräs. Sedan kommer det, som vanligt, att handla om att stå emot Varbergs tyngd i det offensiva straffområdet. Någon tiki-taka tror jag dock knappast att vi får se i alla fall. Jag tror på Bajen och tror att vi krigar till oss en trepoängare.

Theo
Jag har kanske PTSD men för mig är detta våra mardrömsmotståndare: lag från landet som spelar på dålig gräsmatta. Vi är INTE bra borta, vi är INTE bra på gräs och jag kommer på måndag förmiddag antagligen vara otroligt negativ. Ska vi kunna fortsätta haka på de topplag vi för tillfället är en del av kräver det ett trendbrott i år som är förmågan att kunna vinna ovanstående typ av matcher. De har dålig form, läcker mycket mål och ska på pappret vara tre poäng vilket är exakt varför jag är sjukt orolig.