Lagbanner
Drömmen om ett cupguld

Drömmen om ett cupguld

Två matcher innan EM-uppehållet. En viktig bortafajt mot Kalmar följs helgen därpå upp av den otroligt efterlängtade cupfinalen mot BK Häcken.


Det har gått snart ett dygn sedan derbyt. Jag är fortfarande arg över flera saker. Arg över allt från offsideavblåsningar på egen planhalva till missade nickar. Lägg till taffel i försvarslinjen och megafrustrationen över att ännu en gång behöva sitta i den där jävla TV-soffan.
Samtidigt är jag glad över att vi spelade bra. Att vi skapade mycket framåt. Att Amoo fortsätter att glädja mig. Att Selmani fick spräcka nollan. Att spöket fortfarande hovrar över tivoliön.

Nu väntar nya strider. Det är Kalmar borta i helgen och sen, helgen därpå, vårens största höjdpunkt. Cupfinalen.

Hammarby lirar cupfinal på hemmaplan. Vi kommer inte att få vara där inne på arenan. Men vi kommer förstås att se till att uppmärksamma det här på alla möjliga tänkbara sätt. Jag kan tänka mig att det tydligt kommer att märkas att Hammarby spelar cupfinal.

Jag har ju äran att vara ordförande i den förening som gör matchprogrammet. Vi i Supportrarnas Matchprogram ska äntligen få göra ett riktigt fett program. Det gick till tryck idag. Och vet ni, det är så jävla bra!

Vi har alltså tagit fram ett 60-sidigt matchprogram i tryckt format. Ett program att spara. Ett program att verkligen läsa. I programmet finns allt du behöver veta inför den här finalen. Självklart är det fokus på matchen. Vi intervjuar Fjóluson och Leo Bengtsson hos gästande Häcken. Självklart får Billborn och Alm komma till tals inför den här viktiga matchen.

I programmet finns också berättelser från våra tidigare cupfinaler. Det finns dessutom statistik från alla våra spelade cupmatcher.  Johan har gjort ett fantastiskt Buster-omslag på Amoo.

Om du vill vara helt säker på att ha ditt eget exemplar av matchprogrammet gör du säkrast i att beställa det redan idag. Du gör det enklast i vår webshop. Länk hittar du här.

Utöver själva programmet så har vi också initierat en tävling. Ni känner förstås till DNs klassiska tävling ”Första målet” som i över sextio år funnits inför starten av allsvenskan. Inte jätteviktigt för oss men däremot, vem kommer att göra vårt första cupfinalmål? De tre cupfinaler vi spelat i historien har alla tre slutat 0-1.

Nu utlyser Supportrarnas matchprogram en tävling där det gäller att tippa vem som gör det första Hammarbymålet och i vilken minut samt sekund detta görs. Man deltar genom att maila till forstamalet@hotmail.com senast den 29:e maj och priset är fint. Vinnaren får årets matchtröja med målskyttens autograf på.

Visst deltar du?


 

Pernilla Olsson2021-05-17 17:10:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!