Lagbanner
ECL: Mörka minuter fällde Hammarby
Deppiga sista minuter i Basel

ECL: Mörka minuter fällde Hammarby

Hammarby åkte till Basel för att spela ECL-match. Länge såg man ut att gå mot ett fint resultat för att i matchens sista fem släppa in två mål. Nu blir det tufft, men inte omöjligt, nästa torsdag.

Vilket mörker!

Jag bröt ihop när domaren pekade på straffpunkten. Vi var inte värda de här sista fem minuterna. Vi har 1-1 och står upp bra. Basel är skärrade. Det såg ju så bra ut. Vi höll oss till matchplanen och gjorde det bra. Spelarnas inställning var fantastisk. Abbes inhopp grandiost. 

Men så blir det ändå pannkaka. En onödig pannkaka. 

När vi kvitterade och bilderna visades på jublande hammarbyfans kände jag så starkt för alla dessa som tog resan ner. Jag unnade dem verkligen att få fira det där målet. Få fira med laget. Efter målet fortsatte vi att spela bra. Vi höll dem stången. Jag trodde faktiskt att vi skulle klara oavgjort. Sen släpper vi onödigt in 2-1. Där tappade vi pressen på Cabral och han stänker in den. Sitt andra mål för kvällen. Han får jävligt nog även göra ett tredje mål. I matchens absoluta slutskede dömer den ryske domaren straff när bollen snuddar Jeppes fingertoppar. Ousted visar lite väl tidigt och Cabral kan enkelt sätta 3-1.

Suck. Djup jävla megasuck. Det där var vi faktiskt inte värda. 

Gräsmattan släppte, domaren verkade onekligen ha något väldigt emot Amoo och Baselspelarna filmade som aldrig förr. De spelade kanske det cyniska, internationella spelet man måste göra men det störde mig att domarteamet gick på det. Att inte Amoo fick frispark där i första när han rivs ner precis utanför straffområdet är en gåta. Domaren står precis bredvid.

Vi saknar inte lägen. Precis i slutet av den första halvleken har Astrit Selmani ett jätteläge att göra 1-1. Om man ska vara ärlig så är det ett sådant där läge man inte får missa i en sådan här match. 

Det är förstås inte helt kört. Det gör ont att slänga sig och snurra runt på plastgräs. Dessutom hoppas jag att vi på läktarplats fortsätter att tro på det och visar vad vi kan gå för där hemma. 

Men de här sista minuterna kommer att göra min nattsömn helt förstörd.

Jag ska i ärlighetens namn säga att jag idag är stolt över spelarnas insats. Allt annat än känslan när jag lämnade arenan i söndags efter matchen mot Elfsborg. 

Vi håller våra huvuden högt. Och ger järnet för klubbmärket och färgerna nästa torsdag. 

Pernilla Olsson2021-08-19 21:40:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!