Lagbanner
Svängigt värre i Borås

Svängigt värre i Borås

Allsvenskans andra omgång 2020. Bara tre dagar efter den första. Billborn formerade en startelva av en lite roterad art. Fällman och Paulinho fick lämna startelvan till förmån för Magyar och Aron.

Första halvlek:
Precis som i premiären mot Östersund snor bajen bollen direkt på motståndarnas avsparksuppspel. Bollen kommer ut till Widgtren på vänsterkanten som drar en perfekt djupledare till en helt fri Aron Johannsson. Den isländske amerikanen (eller om det är tvärtom) försöker hitta bortre gaveln men bollen smiter strax utanför stolpen. Då hade det lirats drygt 20 sekunder.

Matchen är jämn. Lagen byter lite boll och lägen. Tanko har bästa läget på nick från bara några meter men får jordens felträff och bollen går nästan genant långt utanför. 

Elfsborgs unga mittbackstalang Okumu var på generöst bjuckarhumör och drog den ena indianaren efter den andra mitt upp i Bajenfamnen. Tyvärr lyckades man inte utnyttja någon av dessa bjudningar. Tråkigt uttryckt får man nog ändå säga att det borde man ha gjort.

Med bara ett par minuter till paus smäller Richard Magyar ihop med en boråsare och tvingas bryta matchen med en underbensskada. Svårt att säga hur pass illa det var. In kommer Fällman.

Ett par sekvenser efter det blir det jönsigt värre i Bajenförsvaret. Man får inte tag i bollen och Elfsborg tar ledning med en riktig strumprullare. Inte helt orättvist så långt. Elfsborgs plan att sätta käppar i Hammarbys uppspelshjul hade lyckats bra. Ovanligt många långbollar från backlinjen resulterade det bland annat i.

Andra halvlek:
I paus byts Aron ut till förmån för Paulinho. Därmed kan man väl säga att den där rotationen resulterade sådär. Bajen ser piggare ut direkt. Har mer boll. Bygger sina sedvanliga handbollsanfall. Gladiator Ludwigson byts in och jävlar vad han river upp med sina löpningar. På en av dessa spelar han in bollen i gröten framför kassen och där dyker Kacaniklic upp och avslutar. Bollen räddas på mållinjen men på den returen gör Paulinho 1-1.

Det är en flängig match. Bajen har efter sin kvittering initiativet och öser på för allt vad tygen håller.

Rodic bryter sedan mitt i en boråsomställning. Han tar bollen och skickar in den till Ludde som i sin tur får den vidare till Kacaniklic som sätter 2-1 till Hammarby. Vändningen är klar. Drar det iväg nu? Elfsborg ser trötta ut. Kom igen nu, Bajen!

Men icke. Ett skitmålens skitmål resulterar istället i en hemmakvittering. Svårt att säga om deras anfallare eller Widgren är på bollen sist men det är skitsamma. Det är ett vidrigt mål hur som helst. Fan.

Sedan är nog faktiskt Elfsborg närmast att sätta trean. Jag har inga siffror på det men det kändes så i alla fall.

Summering:
Bajen borde vunnit. Efter sitt ledningsmål hade man dem i säcken med bommade att knyta den. Nu ska gnaget få fan på sön. Over and out.

Bäst i Bajen:
Gustav Ludwigsons inhopp förändrade matchbilden precis så som man önskar när han kommer in. Hans klart bästa insats hittills i Bajentröjan. Ingen kasse men en och en halv ass är inte fy skam. Go Ludde, go!

Tommy Fagerbergtompafager@hotmail.com2020-06-17 21:23:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!