Lagbanner
En hyllning till Kyra Cooney-Cross som kommer bli bäst i världen

En hyllning till Kyra Cooney-Cross som kommer bli bäst i världen

En vecka har gått sen jag senast satt och skrev en hyllning. Då till Maika Hamano, nu till Kyra Cooney-Cross och tårarna rinner på samma sätt denna gång. Vi som precis hade vant, accepterat och gråtit klart, men du är det dags igen, dags för Kyra. Dags för rekordförsäljning. Det är något speciellt med våra damspelare.


The Matilda spelaren och Bajen spelaren Kyra Cooney-Cross lämnar Hammarby för Arsenal. Det är sorgligt. Kanske en av de bästa spelarna i Hammarby genom tiderna.
 
 Vi visste att denna dagen skulle komma, men ingen längtade. Alla visste att kontraktet gick ut till säsongens slut men jag har inte kunnat tänka på det utan att få lite smått ont i magen. Nu kommer dagen alla fans tyvärr måste utså, att spelare lämnar. Trots att jag hela tiden vetat om att detta skulle hända så är man hjärtekrossad, kanske hade jag en förhoppning långt bortom verkligheten att hon skulle spela i Bajen länge till. Tack för allt du har gjort i Hammarby, det här varit ett av våra största privilegier att få ha dig i vårt Hammarby.
 
Jag som precis hade hämtat mig från att Maika Hamano lämnade, men nu är man hjärtekrossad igen. Det finns mycket att säga om Kyra, mycket minnen och mycket skratt men också stolthet över att hon spelat i Hammarby.
Det är få  spelare som besitter samma kvaliteter som Kyra och att få uppleva det är få förunnat, men det har vi fått uppleva i år.
 
Rekord!
Kyra Cooney-Cross övergång väntas slå rekord. Enligt nya uppgifter rör det sig om 3.8 miljoner kronor vilket innbär att hon är en av de dyraste genom tiderna. Den dyraste genom tiderna på damsidan är drygt 4.7 miljoner, det säger en del om summan Hammarby får för Kyra. Hur tufft det än är, så är det bra pengar vi får för Kyra istället för att hon skulle gå gratis i Januari. Mer info om summan
 
Ja, man är ledsen - men tappa inte hoppet
Klart detta suger, men försäljningen ger oss bra ekonomiska förutsättningar att köpa någon av de bästa mittfältarna i världen. Vissa anser att vi förlorade guldet, men det tror inte jag, även om vi får kämpa. Men vi ska inte deppa ihop. Trots att Kyra och Maika lämnar har vi ett av de bästa lagen i serien och guldet kan fortfarande komma hem till Söder. Vi ska vara sjukt nöjda med en eventuell Champions League plats i år, det var inte länge sedan vi kom upp till allsvenskan. För att nå ett eventuellt guld eller för att kunna komma så högt upp som möjligt behövs vi, vi fans på plats på varje match och stötta och sjunga fram laget till segrar. Kyra lämnar
 
Minnen på och utanför planen
Ett av de fina minnena jag har utanför plan är absolut BeReal bilden som lägligt nog kom när Kyra skrev autografer. Jag sprang fram, Kyra tyckte det var kul med bilden och skrattade och  jag blev automatiskt sju år gammal igen och tyckte det var så coolt att hon pratade med mig och att jag nu har en bild med henne.
 
Jag minns även när damerna var på träningsläger i Spanien i vintras och vi fick hänga med via Youtube. Kyra skrattar, lär Hamano svärord men också allt hon kan, och vi får ta del av den glada och charmiga Kyra. Att Kyra fått så mycket vänner och betytt så mycket för spelare, fans och unga som drömmer att bli som Kyra är så fint. Det senaste minnet var när Hammarbyspelarna kom ut på Nya Söderstadion i söndags när det återigen var dags för derby. Det var bara Bajare på plats och Madde och Kyra skrattar tillsmans när de ser det fina tifot. Riktig Bajen magi och fin gemenskap.
 
Andra minnen är passen i cupfinalen till Maika Hamano som kunde chippa in 3-0 målet. Men Kyra har massor av fina bollvinster, passar, inlägg, brytningar och trygghet vi kommer minnas. Hur hon kunde hantera bollen och springa rakryggad och inte tappa bollen trots tappra försök från motståndarna. Att hon är så bra på att läsa spelet och lyckas göra det hon ska.
Även frisparkarna som suttit i mål men vi ska inte heller glömma alla sinnessjukt perfekta hörnor, få i världen som slår hörnor så perfekta hörnor som Kyra men det finns en till, och hon spelar i Bajen. Kyras mål, teknik och trygghet med bollen har gjort oss knäsvaga, inte minst i samarbetet med Hamano. Envis som få, och en tro att hon kan göra allt. Bara fortsätter och fortsätter försöka göra de svåra sakerna. Därför kommer hon bli bland de bästa i världen
 Och vissa dagar har det varit slarv och misstag och tuffare perioder, men idag ska vi komma ihåg allt fint.
 
VM - "Kyra spelar i mitt lag" stoltheten
Under VM spelade Kyra Cooney-Cross samtliga matcher för The Matildas, och som hon gjorde det. Hon gjorde det med bravur och hon tillsmans med mittbacks kollegan Gorry blev enligt mig turneringens bästa duo och Kyra var Australiens viktigaste spelare, lite partisk såklart men Kyra gjorde ett superbra mästerskap. Jag sa varje gång hon hade passat bollen med sån kvalitet " hon spelar i mitt lag, Hammarby". Efter VM visste man att det var nära med övergång, med sin fina kvaliteter som hon besitter ska hon spela i stora klubbar. (Även fast inget någonsin slår Bajens och dess publik, fråga Simone, Jonna och Julia).
 
Avtackning
Nu vill vi tacka av Kyra, för alla fina år i Bajen. Flyg upp med bästisen Maika och häng en dag med Bajen på kanalplan i höst, ni kommer bli överösta med kärlek.
 
Ingen text eller hyllning kan någonsin tacka Kyra nog. Hur säger man hejdå?
 
Hoppas du alltid kommer ihåg din tid i Hammarby med glädje. Vi vet att du inte kommer sakna vintrarna men jag vet innerst inne att du kommer sakna Bajen och oss fans. Du har varit en riktig publikfavorit och vi kommer sakna dig enormt. Jag är evigt tacksam för din tid i Bajen och jag hoppas du förstår vilken hjälte du är och har varit.
 
 
Tack för allt och lycka till i framtiden, ta England med storm. Välkommen tillbaka i framtiden, vi ses säkert i Champions League i framtiden.
 
Guld för Kyra
Guld för Maika
Guld för Adelina
 
Vad är ditt finaste minne av Kyra?
 
 
 
 

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-09-15 09:04:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!