Lagbanner
Europadrömmar och landslagsuppehåll
Edvin Kurtulus på nytt uttagen till Sveriges landslag.

Europadrömmar och landslagsuppehåll

Landslagsuppehåll i Allsvenskan när Sverige ska spela Nations League. Bland mittbackarna hittar vi återigen Hammarbys Edvin Kurtulus som gjort en fin säsong i Hammarby. I Hammarbyled hyllar man en annan mittback i Nathaniel Adjei, förbereder sig för torsdagens lunchmatch och förbereder en kontraktsförhandling. Dessutom väntar kval till Svenska Cupen.

Landslagsbacken Kurtulus
Höstens numera sedvanliga landslagsuppehåll är kommet. Representant för Hammarby denna gång, precis som senast, är Edvin Kurtulus. Mittbacken som i år fått sitt stora genombrott i Allsvenskan får återigen förbundskapten Janne Anderssons förtroende i blågult. Sverige ställs i de avslutande Nations League-matcherna mot Serbien och Slovenien. I en inte alls för tuff konkurrenssituation bland mittbackar i landslaget är det inte en omöjlighet att Kurtulus får chansen att gå in från start i någon av matcherna.  

Oavgjort slutade matchen mot BK Häcken i omgång 22 precis innan landslagsuppehållet. En match som Hammarby tog ledningen i under första halvlek via Gustav Ludwigson. I matchens slutskede kunde göteborgslaget kvittera via en touch på Allsvenska debutanten Nathaniel Adjei. Oturligt för den unga mittbacken som i övrigt gjorde en bra match som lovar gott inför framtiden. Fint att se stödet från lagkamraterna efteråt. Tufft resultat för Hammarby som efter de senaste 4 matcherna står för 3 oavgjorda och en förlust. Efter uppehållet väntar Malmö FF på bortaplan. En svår uppgift för Hammarby som inte lyckats vinna mot skåningarna på bortaplan sedan återkomsten till Allsvenskan 2015. För tillfället innehar Hammarby fortfarande tredjeplatsen i Allsvenskan. Något som kan förändras vid en evetuell förlust mot skåningarna den 1 oktober.

Joel Nilsson som fick chansen från start i matchen mot BK Häcken stod för passen som ledde fram till ledningsmålet. Efter matchen var han nöjd med Hammarbys spel men kvitteringen lämnade en bitter eftersmak menar han.
- Dom skapar inte så mycket, de har någon chans men jag tycker vi har bra kontroll under hela matchen, berättar Joel för Hammarbys officiella kanaler.

Träningsmatch under uppehållet
Även om landslagsuppehåll innebär att den Allsvenska hösten tar en kort paus, betyder det inte att Hammarby gör detsamma. För de grönvita är det match igen redan på torsdag. Västerås SK kommer på besök till Tele2 Arena för att spela träningsmatch mot Hammarby. Var matchen visas är inte kommunicerat än men avsparkstiden är klockan 13.00, på torsdag. 


Hammarbys sportchef sedan 2017 heter Jesper Jansson. Under sin tid i laget har han sett klubben växa sportsligt och ekonomiskt och själv varit en stor bidragande faktor till det. En av konstanterna i Hammarbys ledning som klubben nu vill försäkra sig fortsätter verka inom klubben. Janssons kontrakt går ut efter säsongen och Hammarbys VD har meddelat till SportExpressen att man kommer sätta sig ned och förhandla kring en fortsättning. 
 – Han har ett utgående avtal i år, det stämmer, och vi har sagt att vi ska sätta oss ned här under hösten, säger Von Yxkull till Expressen.

Fortsättning lär följa under kommande månader.

Realistiska Europadrömmar
Damerna i sin tur åkte på en 3-1 förlust när man var på besök hos Kristianstads DFF under föregående vecka. Efter sensommarens positiva resultat som man radat upp återstår det att se om förlusten var början på en svacka eller en tillfällighet. Redan imorgon (onsdag) får man chans att revanschera sig mot IFK Norrköping i kvalrunda nummer 3 till Svenska Cupen. 

Härnäst i Allsvenskan väntar serietvåan Linköping FC den 26 september på Kanalplan. En match som blir viktig om laget ska lyckas utmana topp tre om europaplatserna på allvar. 
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-09-20 19:11:33
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!