Lagbanner
Borås Arena, 2023-07-03 19:00

Elfsborg - Hammarby
2 - 0

Fem reflektioner efter den perfekta insatsen mot Elfsborg
Vad du än gör älskar jag!

Fem reflektioner efter den perfekta insatsen mot Elfsborg

Spelfilosofin vi följer får heroinisten på gullmars att somna in än mer i sin dvala än hen gjort utan sin fix. Här följer fem reflektioner efter krossen av Elfsborg på bortaplan!

1. Säkerheten

"Och så missar bajen i kortpassningsspelet"

Jag är glad att se hur uppehållet spenderats väl i fråga om att vi satsast på de viktiga sakerna.

Jag vet inte riktigt vilka de är men grundläggande passningsspel är i alla fall något vi tydligen anser oss själva behärska så pass väl att det inte är aktuellt att nöta. Att vi gång på gång på gång lyckas slå passningar på ett par meter fel är nog bara otur! Eller kanske beror det på underlaget? Eller det hemskaste av allt, domaren?

Jävla Borås arena och domarjävel som får oss att passa fel!


2. Misstagen

1-0 uppstår än en gång efter enkla förbannade misstag som förföljt oss hela denna säsong.

Som vi alla kan förstå beror det här däremot inte på att spelarna är ovaksamma eller obrydda. Misstag beror på otur, exakt på det sätt som passningar inte når fram. När vår defensiv skapar målchanser åt motståndarna är det så klart en konsekvensens av att någon högre makt orsakat dem. Att nyckelspelare med mångårig allsvensk rutin står för dem är så klart också inget som bekräftar deras bristande inställning utan bara att något hände som de inte kunde kontrollera. En boll kräver så klart två spelare som nickar ihop! 

Slut upp nu bakom den fana där vi skriver 'misstag' med stora bokstäver och ställer oss i klacken!

Bakom denna kan väl de som inte lyckas hålla sig nyktra till lunch samlas med hedersgästerna Hammarbys A-lag!

3. Nya frillor

Det är viktigt att vara moderiktig och därför är det särskilt kul att se hur många av våra spelare som ägnat uppehållet åt att skaffa sig trendiga frisyrer.

  • Vad gör en förlust när du kan se ut som en nyinflyttad hipster som köpt en borätt på söder?
  • Vad spelar en torsk för roll när spegeln visar dig att du är redo för utekvällen?
  • Vad är ändå en tiondeplats mot att kunna älska sig själv och understryka hur jaget är så viktigt men inte bidra till laget?

4. Lugnet på tränarbänken

Inget ingjuter mer förtroende än att se en lugn och harmonisk tränare. Skönt var det därför att få se matchen och inte stressas av att någon från ledarhåll agerade aggressivt, frustrerat eller stressat. Det viktiga i underläge är att sitta ner vid sidlinjen för att signalera till spelarna att hörni, ni har det här! Detsamma gäller att inte i någon mening någonsin göra avgörande byten innan minut 65, tänk vad det hade kunnat skapa för misstro i kollektivet på planen!

Ett underläge och forcering är perfekt för en junior att gå in och färga matchen! För fan kör hela din spelfilosofi in i kaklet i väntan på att dina slumpartade startuppställningar och chansartade taktikinfall skall få utdelning.

Jag älskar den tränare vi har som enkelt efter matchen förkunnar att vi skänkte bort två mål utan att ta ansvar!

Samtidigt är det kanske en aning tungt att följa edt lag vi älskar under rådande omständigheter. Vi är många som förtvivlat lagt händerna för ansiktet och därefter skrikit något av mindre lämplig karaktär. Där när vårt ansikte möter händer bör vikanske däremot inte förtvivla utan hoppas! Det är ju lugnt på bänken så varför skulle vi någonsin ifrågasätta det sätt på vilket Hammarby spelar fotboll.

Spelfilosofin vi följer får heroinisten på gullmars torg att somna än mer i sin dvala än den gjort utan sin fix så låt spelarna kanske köra samma koncept? Heroin lär knappast göra spelet långsammare!

5. Sitt ner i båten!

Av alla signaler vi fått från ledningshåll så är ju läget toppen så varför ska vi tro något annat?!

Vi behöver inga rekryteringar, tränaren är toppen och läget i den sportsliga ledningen är lugnt som en filbunke. Att göra ändringar här är bara något den neurotiska idioten vill och om vi bara ger det här laget chansen så kommer det säkert kunna göra något! Skit i att vi står inför ett europakval som vi garanterat kommer förlora, det är lugnt!

Lugnt, lugnt, lugnt!

Forza Bajen kommer säkert tryckas på någon typ av tröja officiella snart langar ut och trycker ner i käften på oss. 

Därför säger jag väl Forza Bajen?!

Theodor Bittner2023-07-04 19:00:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!