Lagbanner
Tele2 Arena, 2023-03-05 17:30

Hammarby - Sundsvall
8 - 0

Fem Reflektioner Hammarby-Sundsvall
Foto: Bildbyrån

Fem Reflektioner Hammarby-Sundsvall

Ettan kom, tvåan kom, åttan kom så småningom. Det blev en ensidig historia på Nya Söderstadion under söndagen när motståndet hette Gif Sundsvall. Det var ett skoningslöst Bajen som med Madjed i spetsen inte kunde sluta göra mål, och slutsiffrorna stannade på 8-0.

Ett bra Hammarby mot ett uselt Sundsvall 
Alla som såg matchen var nog överens om vilken oerhörd klasskillnad det var mellan Hammarby och Sundsvall igår. Sundsvall såg ut att vara i ungefär samma klass som dem lag från division 2 man kan få i cupkvalet. Det blir dock en väldigt platt take om man försöker ta ifrån Bajen ens en procent av slutsiffrorna med argumentet om hur dåliga Sundsvall var igår, för hur ofta ser man 8-0 vinster mot lagen från tvåan? 

Montader Madjed 
Madjed har alltså stått för 4+3 på sina inledande 150 (typ) minuter iden grönvita tröjan. Sättet han tagit sig an uppgiften och hur hänsynslöst och målmedvetet han gör sin gubbe gång efter gång är bland det värre man sett. Det går självklart inte att dra några större växlar efter cupmatcher mot dynggäng, men även rent tekniskt ser han ju ut som en klockren supertalang. 

Breda Bajen? 
Ja, tongångarna kring Bajens truppbygge gick något annorlunda efter 8-0 mot Sundsvall får man allt konstatera. Helt plötsligt har vi inga ursäkter att inte komma topp tre och vi får se om experterna på Discovery står fast vid att vi minsann behöver 6-7 startspelare in för att konkurrera i toppen. Det är såklart väldigt enkelt att slå sig för bröstet och säga att ens eget lags talanger är underskattade, men jag blir väldigt förvånad om vi inte redan innan cupen spelats färdigt kan konstatera vissa saker om bland annat Montader Madjed. 

Publiken 
17000 är ingen siffra att skryta med ens i cupen med våra mått mätt men jag tror inte man får underskatta vilken skillnad det måste göra för våra spelare. Det kan ju inte vara den matchen man ser mest fram emot på säsongen när man går in mot ett svagt Sundsvall och redan är klara för slutspel. Att då få komma in till 17 000 grönvita som sjunger Just idag är jag stark gör det nog lättare att gå för tre baljor första kvarten. Eller att komma in efter paus och gå för 6-0 första tre. 

Spännande lottning 
Det blir kul att se hur vi lottas nästa helg och jag är faktiskt relativt neutral på förhand. Som jag förstått det kommer djurgården att spela på söndag med tanke på deras match i conference. Detta innebär ju att vi med största sannolikhet får en lördagsmatch, redan där kittlar det ju. En revansch mot Malmö på lördag hade såklart blivit spännande. Får vi solna så antar jag att det blir på måndagen, men ett kvällsderby i mars är inte helt fel det heller. Oavsett vilka vi får så är jag taggad, men framförallt hoppfull, då jag känner mig mer bekväm med vår trupp för varje match vi gör. 

Forza Bajen! 

Viktor Kjellander2023-03-06 17:39:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!