Lagbanner
"Flashbacks från 2019" Veckans bajenpanel

"Flashbacks från 2019" Veckans bajenpanel

Bajenpanelen snackar ner matchen mot Varberg, delar ut ris och ros och tippar matchen mot Mjällby.


5-1 mot Varberg. Var det Bajens bästa match för säsongen?
Jack
Absolut däruppe! Bajen kändes självklara och städade av Varberg enkelt. Det kändes som att laget saknat hemmaplan och lättare motstånd. Flera spelare gjorde sina bästa matcher på länge. De förtjänade en storseger efter några matcher med stolpe ut. 

Göran
Bra men inte bäst. Gillade mer när vi klädde av Göteborg med 3-0 och dominerade fullständigt. 

Hampus
Ja! Väldigt fin match av samtliga. Skönt med 5 mål och få lite flashbacks till 2019! 

Theo
En av de bättre i 60 minuter iaf. Dominansen har varit större men i denna match lyckades vi prestera ett av de mest intensiva anfallsspelen under säsongen. Det var våg efter våg, bollvinster och återerövring högt upp i planen.

Startelvan verkar ha satt sig inför slutspurten men Saidi gjorde ett fint inhopp. Dessutom Jeahze avstängd mot Mjällby. Hur vill du ändra i elvan?
Jack

Det lär väl bli Pinas som tar vänsterbacken och Sandberg till höger så knuffar vi in Kurtulus i mitten. Men jag är lite sugen på att se Adjei och behålla Kurtulus till höger. Högerkanten har funkat fint med Nilsson-Kurtulus hittills och jag ändrar det ogärna. Saidi får fortsätta kriga i inhoppen så kommer chanserna. 

Hampus
Jag vill se samma elva fast pinas till vänster, Sandberg till höger och Fenger och Kurtulus i mitten!

Göran
Borde bli Pinas-Fenger-Kurtulus-Sandberg men jag skulle inte bli förvånad om Sadiku tar mittbacksplatsen och Kurtulus högerbacken. I sånt fall tar Jeppe platsen som 6:a.

Theo 
Liksom många tror jag väl på Pinas-Fenger-Kurtulus-Sandberg. Så har vi lirar tidigare med framgång och jag tror inte det görs några mer dramatiska förändringar. Kurtulus har samtidigt gjort det riktigt bra ute till höger så det kan ju bli annat.
 
Vad blir det för match mot Mjällby och hur går det?
Jack

Mjällby har zoonat ut ur säsongen sedan länge och Bajen är bättre på gräs än man får cred för. Kan inte se att vi förlorar, kan bli 0-0 om vi har otur men tror ändå vi tar en seger. Kan tänka mig att Bajen spelar lite rakare och att Berisha bryter måltorkan. 2-0! Veton med båda!

Göran
Är ganska övertygad om att det blir en tight drabbning. Vi har ju förlorat de två senaste säsongerna mot dem på bortaplan. Men nu MÅSTE vi vilja mer än dem och ta de tre poäng som behövs och det tror jag vi gör också till slut.

Hampus
Hård match på dålig gräsplan. Mjällby har inget att spela för så tror vi drar de längsta strået och vinner med 1-0. Målet görs av Gurra!
 
Theo
Mjällby borta är inte direkt drömmen. Dålig matta, en destruktiv motståndare och dessutom bortamatch. Vi bör däremot kunna hitta tillräcklig inspiration i tidigare spel på gräs och borta. Tror vår motivation ger oss minst oavgjort.
 
Slutligen. Den stående frågan: lever guldstriden?
Jack

Säg det. Häcken lär slå Sundsvall och då ska fem poäng tas in på fyra matcher. Förutsatt att vi vinner vår match mot Mjällby. Å andra sidan har häcken fyra svåra matcher i rad efter det. Sjukare saker har ju hänt. Vi går i alla fall om Djurgården i helgen. En sak i taget. 

Göran
Har länge varit tveksam men det är klart, går Häcken på pumpen och vi gör vårt så finns faktiskt chansen. Helt otroligt då vi inte vunnit varken mot lagen i toppen eller ett enda derby.

Hampus
 I högsta grad. Nu gasar vi mot guldet. Den magiska hösten 2022, Tro på det!
 
Theo
5 poäng efter med 5 matcher kvar: guldstriden lever inte. För mig är fokus på att kanske kunna lyckas hålla avståndet neråt.

Jack Holm2022-10-14 10:35:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!