Lagbanner
"Första målet blir avgörande" - Bajenpanelen omgång 3
Matchhjälte senast!

"Första målet blir avgörande" - Bajenpanelen omgång 3

I en väldigt speciell match förlorade Hammarby mot Häcken. Ändå har AIK det värre. Bajenpanelen spår derbyveckan.

Överkörda mot Häcken. Eller? Speciell matchbild där jag tycker Hammarby hade viss kontroll på mitten men ändå låg under och förlorade klart. Hur var matchen mot Häcken?
Theo

Ja och nej. Överkörda genom dels Olivers tabbe, dels lagets totala slapphänthet när Häcken får klämma in 2-0. Det kändes som att vi överlag stod upp bra men samtidigt tror jag den känslan grundas i att Häcken under stora perioder kunde ligga i sina defensiva positioner och låta ett märkligt balanserat Hammarby med Besara centralt på topp rulla runt utan att hota i någon större utsträckning. Det var inte en bra match eller insats.

Göran
Inte så dålig som många vill göra det till, men vi gick lite fel taktiskt och gjorde för många individuella misstag. Och det i en match där det straffar sig direkt.

Viktor
 Det blir ju en speciell matchbild när de får ett gratismål så snabbt. Men jag tycker inte att det var en överkörning spelmässigt, samtidigt lät ju häcken oss ha mycket boll osv i andra för att de ledde med två bollar.

Jack 
Konstig match för alla tror jag. Hammarby hade kontroll på mitten men usla i straffområderna. Fanns en trots allt en möjlighet att reducera ytterligare men det kändes trots allt aldrig nära. Nästa gång kanske. 

AIK ligger sist men ett bortaderby är ju ett bortaderby. Vad har du för förväntningar på derbyt?
Theo

AIK har ju fått en omedelbar krisstämpel och därför tror jag derbyt kommer ganska perfekt för dem, dessutom är det ju på deras hemmaplan. Förväntningarna är att vi kan formera oss bättre från start och att spelarna kan stå för en hundraprocentig arbetsinsats. Med tanke på deras skadade spelare så tror jag att vi är favoriter med en liten marginal, däremot tror jag att de kommer ha en absurt hög motivation. Det eventuella första målet blir nog avgörande.

Göran
Jag vill VINNA mot AIK borta, vilket vi har en lysande chans att göra. Men det kommer inte att bli lätt. Gnaget står med ryggen mot väggen och kommer att slita som de djur (råttor) de är.

Viktor
Laget som fokuserar på att vinna snarare än att inte förlora kommer att dominera den här matchen. Jag hoppas att det blir bajen! Derbyt kommer bli rivigt och hett, definitivt.

Jack
Ser man på hur lagen presterat hittils borde Bajen vara solklara favoriter men derbyn lever gärna sina egna liv. Jag tror Hammarby har en bra chans. AIK är i obalans efter noll poäng och Guidetti är skadad och Fisher sägs vara osäker samtidigt som vi får tillbaka Mikkelssen och Nalic. Tar vi ledningen tror jag att det kommer bli ett väldigt tryck på AIK. Men tar ändå ett kryss på förhand. 

Senast Alper från start på mitten och Nalic och MIkkelssen tillbaka från skada. Hur ska vi ställa upp på söndag?
Theo

Om Mikkelsen är hel vill jag se honom centralt offensivt istället för Boudah. Den stora frågan annars är nog vem som kommer ta vänsterplatsen i offensiven. Strand gjorde ingen toppeninsats senast men jag ser honom som självklar högerback, speciellt i en derbymatch.

Göran
Bra fråga. Jag tycker att vi skall ställa upp som vi gjorde mot Degerfors så får Mikkelsen, Nalic, Mahjed och Erabi komma in.

Viktor
Jag vill gärna se både Nalic och Mikkelsen från start, med Erabi i mitten.

Jack 
Det är dags för Erabi på topp, tycker vi blir lite för trubbiga där framme och att Erabi gjort fina inhopp. På kanten får gärna den friskate av Nalic och Mikkelssen gå in till vänster. I derbyn får Nilsson gärna fortsätta stänga ner högerkanten. Tycker inte Fenger imponerat särskilt mycket hittils på säsongen och är lite sugen på Adjei i startelvan.

Hur går det i derbyt?
Theo

1-1

Göran
Vinst med 2-1. Vi får inte missa denna chans att ÄNTLIGEN vinna på Friends i Allsvenskan.

Viktor
Tror på vinst, 3-1.

Jack 
1-0 Bajen. 

Jack Holm2023-04-14 16:32:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!