Lagbanner
Guldtränaren lämnar Hammarby

Guldtränaren lämnar Hammarby

Efter fyra år i klubben väljer Pablo Piñones-Arce att lämna sitt uppdrag i Hammarby. Detta rapporterade klubben under torsdagsmorgonen.

2020 tog Pablo över rollen som huvudtränare i Hammarbys damlag. Fyra år senare väljer tränaren och Hammarbyikonen att lämna sitt uppdrag. Detta efter att ha tackat ja till ett jobberbjudande utomlands.

- Det är med tudelade känslor jag tagit det här beslutet. Inte minst efter den säsong vi har bakom oss och det äventyr som väntar i höst. Jag har haft förmånen att jobba med en grupp fantastiska spelare och människor, och jag är oerhört stolt över vad de har åstadkommit. Nu har jag fått erbjudande om att ta mig an en ny utmaning inom fotbollen, och det har jag beslutat att tacka ja till. Hammarby har visat stor förståelse och varit tillmötesgående och det är jag tacksam för. Så det är med ett visst vemod jag lämnar klubben och laget, men jag är övertygad om att den här gruppen kommer att uträtta ännu större saker framöver, säger Pablo till Hammarbys hemsida.

Inte omptimal tajming
Tills vidare leds laget av assisterande tränare William Strömberg som blir tillförordnad huvudtränare. Enligt klubben är jakten på ebn ersättare i full gång även om ingen finns klar att ta över permenent i dagsläget. Hammarbys sportchef Johan Lager menar att Pablos beslut inte kommer som en överraskning. Dessutom påpekar han att man har en tydlig profil när det kommer till att sätta en ny huvudtränare.
– Att det funnits intresse kring Pablo är inga nyheter för oss, så även om det tajmingmässigt inte är den bästa tidpunkten har vi en beredskap för att detta skulle kunna ske. Vi är fullt på det klara med den profil vår nya huvudtränare ska ha, och rekryteringsprocessen är igång. Samtidigt känner vi oss helt trygga med att William tillsammans med Pierre och övriga ledarstaben kommer att fortsätta arbetet med att förbereda laget inför säsongen på bästa sätt, säger sportchef Johan Lager till Hammarbys hemsida, och fortsätter:

– Pablo har gjort ett stort arbete för Hammarby, och sättet han jobbat med och fått ihop laget är oerhört imponerande. Tack så mycket, Pablo, och all lycka i din fortsatta karriär.

Mina tankar
Efter säsongen 2023 står Hammarby som regerande cup- och ligamästare. En position inom damfotbollen där man inte ofta varit förut. Efter att ha tappat båda sina poängdrottningar i Madelen Janogy och Matilda Vinberg är tappet av Pablo en ny käftsmäll. Den stabilitet och lugn som Pablo är synonym med har verkligen genomsyrat hela damlaget under dessa år. Metodiskt och långsiktigt har han fått detta lag att bli ett gäng mästare. En insats som han verkligen ska hyllas för en lång tid framöver. Det känns avslägset att Hammarby inte skulle vara en del av Damallsvenskan och toppskitet i den. Men backar vi bandet bara tre år såg verkligheten ut som just så. På kort tid och med effektiva medel tillsammans med spetskompetens på sportchefsposten har Hammarby gått från botten till den absoluta toppen. 

Nu väntar en ovisshet innan en ny huvudränare är satt och det ska bli spännande att följa den resan som väntar. Om det är bästa tänkbara tillfälle att ta över eller värsta - det är svårt att säga. Men jag lutar mer åt att det är en mardrömsposition. Trenden har gått spikrakt uppåt och suportarna förväntar sig att resan ska fortsätta uppåt. Denna säsong väntar kval till Champions League samtidigt som klubben inte har något annat val än att vilja flrsvara sina titlar. Att man lyckosamt ska lyckas slåss på tre fronter har jag svårt att se. Något kommer bli lidande. En sak är säker och det är att Hammarbys nästa tränare kommer ha höga krav på sig från dag 1. Kan hen leva upp till dessa höga krav väntar å andra sdan ett högt pris i slutet av regnbågen. 

Stort tack för dina insatser i Hammarby för denna gång Pablo. Du går till historien som en av de största i klubben och all lycka till i framtiden. På återseende får vi hoppas.

SvenskaFans söker för tillfället en kommentar direkt från Pablo.

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2024-01-11 09:05:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!