Lagbanner
”Hade såklart varit kul”

”Hade såklart varit kul”

Klar seger igår för Hammarby när man säkrade hemmaplansfördel i Svenska Cupens kvartsfinaler. Mötena lottas ikväll efter att grupp E spelat sina sista matcher. Fredrik Hammar som fick hoppa in mot Sundsvall hade inte haft något emot ett Stockholmsderby.

Vid ställningen 7-0 efter dryga timmens spel hoppade Fredrik Hammar in när han ersatte lagkaptenen Nahir Besara på mittfältet. 
– Det är speciellt att komma in en sådan match. Det kan nästan bli svårt att komma in i en sådan match när man är så överlägsen. Att komma in i en annan match när man vet vad som krävs kan vara lättare. 6-0 är väl mest att hålla standarden uppe och fortsätta göra så många mål som  möjligt, men även få hålla nollan, berättar Hammar.

Vad är det som gör er så bra just nu?
– Det är väl en mix av individuell kvalitet och att vi som lag verkligen funkar bra ihop just nu.

Efter att ha startat de två inledande matcherna fick mittfältaren nöja sig med ett inhopp under gårdagens vinst. Nollan hölls och ett mål till fick de gönvita göra efter att Fredrik löst en straff. Hyllningarna till laget var många efter slutvisslan och med ett mittfält där två av tre spelare gjorde mål ser Fredrik bara konkurrensen som positiv.
– Jag konkurrerar med väldigt bra spelare. De som startade idag har otroligt mycket erfarenhet och har spelat på hög nivå ute i Europa. Det är väl mest för mig att bara gå vidare och kämpa för fler chanser och ta dom.
Straffsituationen.
Straffsituationen.

Vinsten innebar som sagt avancemang och hemmafördel i kvartsfinalen. Fredrik har koll på vilka lag som man kan få möta men menar att det inte spelar någon roll vilka man får.
– Det är inga som föredras om ja säger så, vill inte dra några förhastade slutsatser innan det är klart.

Det kan bli AIK om dom gör sitt, hur hade det varit?
– AIK hade såklart varit kul, men vi får se vilka de blir, säger Fredrik och ler brett.

 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-03-06 16:37:38
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!