Hammarby - Djurgården
0 - 0

Hammarby närmst i mållöst derby
derbyt på Tele2 Arena slutade mållöst mellan Hammarby och Djurgården.

Stockholmsderbyn brukar allt som oftast innebära mycket närkamp och känslan av att förlust är värre än vad vinst är bra. Söndagens match på Tele2 Arena var inget undantag. Oliver Dovin utgick skadad i sin comeback och närkamperna avlöste varandra. Hammarby var närmst att segra, med en boll inne, i en match som slutade mållös.

Hammarby vassast i första
Stämningen inför Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården var lika spänd som himlen var grå. Inne på arenan var det tydligt att matchen var av stor betydelse för de båda lagen. Redan en timme innan matchstart började kortsidorna sjunga upp inför vad som skulle bli en tuff match.

Djurgården rullade runt bollen inledningsvis men det var hemmalaget som skulle skapa den första målchansen. Efter ett väggspel på vänsterkanten hittade Jeahze in till Besara som kom i en släpande löpning. Han kunde ta emot för att sedan se sitt avslut träffa stolpen. På efterföljande retur kunde Djurgårdens målvakt stöta ut Berishas skott till hörna.

Röken från pyrotekniken la sig allt eftersom Hammarby tog över initiativet. Djurgården tilläts rulla runt på mittplan. Men uppspelen därifrån hade man förvånansvärt svårt att hitta rätt med. Innan första halvlek var över hade Hammarby haft en ramträff och tvingat Widell Zetterström till flera kvalificerade räddningar. I andra riktningen hade en “comebackande” Oliver Dovin en lugnare dag på jobbet. Försvarsinsatsen från hemmalaget var stabil medan bortalaget gick och väntade på misstag.

Trots spelövertaget från Hammarby stod det alltjämt 0-0 på resultattavlan på Tele2 Arena i halvtidspaus.

Mål bortdömt
Den andra havleken började chansfattigare än den första. Efter dryga timmen spelad sprang Djurgårdens Joel Asoro i djupet för att nå en boll. Istället för att nå bollen koliderade anfallaren med Oliver Dovin som genast ropade på hjälp. Efter en snabb skadekoll konstaterades det att målvakten inte kunde spela vidare. In i hans ställe kom istället Davor Blazevic.

Spelet hackade för de båda Stockholmslagen som hade svårt att skapa någonting i offensiv riktning. Fram till den 80:e minuten. Då lyckades Kurtulus hitta över backlinjen i djupled med en boll som Veton Berisha i en vältajmad löpning sköt rakt på Djurgårdens målvakt. En trött halvlek vaknade till under sista 10 och med fem minuter kvar av ordinarie hade Hammarby en boll i mål. Nicken från Jeppe Andersen som flyttat upp i planen efter att Sadiku kommit in vinkades dock av för offside.

Efter skador och pyroteknik som tagit tid la fjärdedomaren till hela elva minuter på den andra halvleken. Minuter som präglades av maskning och mycket närkamp och matchen slutade efter 100 dryga minuter mållös.

Resultatet innebär att Hammarby nu kan tappa tredjeplatsen vid en eventuell AIK-vinst under eftermiddagen.