Lagbanner
Hudu: Utlåningarna har varit väldigt bra för min utveckling
Abdul-Halik Hudu jublar med kapten Jeppe Andersen

Hudu: Utlåningarna har varit väldigt bra för min utveckling

Första matchen för säsongen är avklarad och med från start var Abdul-Halik Hudu som vi tog ett snack med om hans utlåningar och hans tankar om att vara tillbaka i Bajen.

Redan 2018 kom Abdul-Halik Hudu till Hammarby och samma år gjorde han även sin tävlingsdebut mot Carlstad i Svenska cupen i en match som han även gjorde mål i.  Efter att ha varit utlånad under de senaste säsongerna var Hudu tillbaka i den grönvita tröjan mot AFC Eskilstuna och framförallt var det de tre poängen som han tar med sig:

Det kändes nödvändigt att starta säsongen med en vinst, det var bra både för laget och för supportrarna.

I Darijan Bojanics frånvaro var det Hudu som tog den defensiva rollen i mittfältstrion bakom Abbe Khalili och Jeppe Andersen vilket är något han var tillfreds med:

Det kändes bra att spela tillsammans med dem på mittfältet. Däremot har jag faktiskt inga preferenser om position så länge jag får några minuter på planen, såväl defensivt och offensivt, är jag nöjd.



Hudu har de senaste säsongerna varit utlånad till IK Frej under säsongerna 2018 och 2019 och under 2020 lånades han ut till GIF Sundsvall. Enligt Hudu har det varit en bra erfarenhet:

Jag tycker att lånen under föregående säsonger har varit väldigt bra för min utveckling, i egenskap av att jag har fått speltid vilket har hjälpt mig få självförtroende och erfarenhet.

Men nu är han alltså tillbaka i Bajen och när det gäller säsongen som kommer är målsättningen klar:

Mina förväntningar är främst att få speltid och att få spela en viktig roll i laget. Jag ser framemot att utveckla mig själv och samtidigt hjälpa laget att nå sina mål.

Slutligen skickar Hudu en hälsning till alla grönvita supportrar:

Låt oss hoppas att allt återgår till det normala så vi kan se er igen tillbaka på arenan. Men innan dess, låt oss alla vara försiktiga och följa rekommendationer som finns för att bekämpa coronan!
 

Robert Bäckström2021-02-25 17:38:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!