Lagbanner
Tele2 Arena, 2022-10-20 19:30

Hammarby - Sirius
1 - 1

Ineffektivt Hammarby kryssade mot Sirius
Besvikna spelare efter slutsignal

Ineffektivt Hammarby kryssade mot Sirius

Efter att matchstart blivit uppskjuten på Tele2 Arena, som följd av den tråkiga händelsen i Södra länken, blåste domaren igång torsdagens kvällsmatch 19.30. Hammarby tog emot Sirius och var piskade att vinna om man fortsatt skulle kunna utmana BK Häcken i den Allsvenska toppen.

Efter att serieledande BK Häcken tagit tre poäng under onsdagen på Friends Arena var det nu upp till Hammarby. Motståndarna IK Sirius kom stärkta av en meriterande seger i ryggen mot “Peking”. 

Inledningsvis fanns det också positiva tendenser i gästernas spel. Tashreeq Matthews hotade i djupet och Hammarbys högersida sattes på fartprov under inledande kvart. Samtidigt var det ett grönvitt lag som tålmodigt letade luckor i ett kompakt försvarande Sirius. Trots ett växande spelövertag ju längre första halvlek pågick hade Hammarby svårt att komma till riktigt klara lägen. Utöver dubbla Berishachanser (där Vaiho räddat multipla gånger) lämnade första halvlek en del att önska för de 25 000 supportrar på plats. 

0-0 när spelarna gick till paus och känslan var att Martí inte var helt nöjd efter att ha stått och dirigerat högljutt längst sidlinjen under första fyrtiofem. Inga förändringar i elvan under paus medan matchbilden fortsatte vara liknande. Sirius försvarade lågt medan Hammarby allt mer sällan lånade ut bollen. 

Ett halv dussin misslyckade hörnvarianter och ett gäng Jeahze-inlägg senare hittade Hammarby till slut in till högeryttern Joel Nilsson. Från nära håll gjorde han heller inga misstag när han i den 58:e minuten stötte in 1-0. 

I ett försök att ta udden av Hammarbys press och ändra matchbilden valde Sirius tränare Daniel Bäckström att byta 4 spelare inom loppet av fem minuter. Spelet öppnade upp sig efter ytterligare ett par halvchanser för hemmalaget varav Bojanic utifrån var närmast. Istället rasslade det till i andra änden av planen i den 75:e minuten. Efter hög press av gästerna lyckades Stensson sno åt sig bollen från en stillastående Sadiku. Fri med målvakten lyfte mittfältaren retsamt bollen över en utrusande Dovin. 

Lika på resultattavlan med kvarten kvar och Cifuentes byten uteblev fram till matchminut 83. Nahir försökte från stillastående och Concha från nära håll. Hemmapubliken fick till och med se Andersen försöka sig på att cykla in den, men bollen ville inte in i matchen som slutade 1-1. 

På presskonferensen efter matchen fick Martí bland annat besvara frågor om Berishas sviktande målform. Mållös de senaste sju matcherna.
- Kraven fansen har på honom är att han ska göra tre mål varje match. Hade han gjort det hade han spelat i Premier League, svarade Cifuentes.

- Han har varit här i tre månader och jag är jätteglad att vi lyckades hämta hit honom. I slutändan är jag säker på att han kommer att vara en av Hammarbys bästa värvningar någonsin, det är jag säker på.

Efter att toppkonkurrenten Djurgården lyckats vända i sin match mot Malmö FF ligger Hammarby nu på tredje plats i den Allsvenska tabellen. Tre poäng före Kalmar FF på fjärdeplatsen. Härnäst väntar en resa till Elfsborg på söndag för Hammarby.
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-10-20 21:44:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!