Lagbanner
Tele2 Arena, 2021-02-20 13:00

Hammarby - AFC Eskilstuna

Inför AFC hemma: Tävlingssäsongen 2021 börjar

Inför AFC hemma: Tävlingssäsongen 2021 börjar

Bajen inleder cupen under lördagen hemma mot AFC Eskilstuna. Matchstart 13:00.

Försäsongen 2021 har innehållit tre träningsmatcher så här långt:

Hammarby-Akropolis 3-3
Hammarby-Brage 2-1
Hammarby-Norrköping 1-1

Astrit Selmani, Abbe Khalili och Jon Gudni Fjoluson under matchen mot IK Brage

Bajen valde att rotera friskt i de två inledande matcherna där ett gäng spelare som spelade i Frej förra säsongen fick speltid medan i matchen mot Peking var det väl så nära en ordinarie startelva som möjligt med tanke på skador.

Mycket av försäsongen har förstås präglats av Stefan Billborns övergång till 4-3-3 istället för den framgångsrika 4-2-3-1. Förhoppningsvis kommer övergången bidra till ett stabilare försvarsspel utan att påverka offensiven allt för mycket.

I och med skador, försäljningar och roteringar har vi fått se ett gäng yngre spelare som på allvar knackar på dörren till en grönvit startelva. Oliver Dovin väntas utmana David Ousted som förstemålvakt, Abdul-Halik Hudu vill slå sig in centralt och yttrarna Akinkunmi Amoo och Mayckel Lahdo har båda fått göra mål i träningsmatcherna. Amoo har även hyllats av sina lagkamrater och enligt uppgifter har hans utveckling gått snabbare än förväntan och var en del i att Bajen valde att låta Alexander Kacaniklic lämna. Det ska sannerligen bli spännande att följa hans utveckling.

Hudu, Lahdo, Amoo och Andersen firar efter Amoos kvittering mot IFK Norrköping

Bajen har värvat och valt att gå på kvalitet före kvantitet med tre namnstarka nyförvärv i Astrit Selmani, David Accam och Jon Gudni Fjoluson. Accam har inte anlänt till Sverige ännu men både Fjoluson och Selmani kommer gå in i säsongen som nyckelspelare tillsammans med t.ex. lagkapten Jeppe Andersen, spelfördelaren Darijan Bojanic och Fjolusons mittbackskollega Mads Fenger. Ytterligare en nyckel till framgång är Gustav Ludwigson som slog oss med storm förra säsongen och blev utsedd till årets Bajenspelare 2020 och kommer husera som ytter denna säsong mest troligt i och med Selmanis intåg.

Ludwigson jublar efter ett mål mot Mjällby

Morgondagens motståndare AFC Eskilstuna tränas av Özcan Melkemichel och hamnade på en nionde plats i Superettan förra säsongen efter att de blev nedflyttade från Allsvenskan 2019. Bajen vann bägge mötena under säsongen 2019 med 3-1 på Nya Söderstadion och returmötet med hela 6-1 på Tunavallen en stekhet sommardag i juli.

Imad Khalili jublar efter sitt mål som innebar 4-1 mot AFC i juli 2019

AFC har haft ett aktivt transferfönster med tolv nyförvärv och tretton spelarförluster. Ett av nyförvärven är André Alsanati som spenderat tid i Bajens juniorlag och i samarbetsklubben IK Frej. Alsanati har inte varit så positiv till sin tid i Bajen då han inte har getts förtroende som han hade hoppats och att folk enligt honom lagt sig i laguttagningen. Det som var häpnadsväckande när AFC släppte sin matchtrupp var att den förre Bajenmålvakten Johan Wiland fanns med i truppen. Wiland som tvingades lägga handskarna på hyllan hösten 2019 pga axelskada kan alltså göra tillfällig comeback då AFC har stora bekymmer med skador på sin målvaktssida. Den såg man inte komma...


Observera att matchen sänds på C More och inte Discovery+.

Forza Bajen!  
 

Robert Bäckström2021-02-19 15:47:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!