Lagbanner
Inför AIK-Hammarby: Synnerligen viktig match väntar
Gustav Ludwigson är mitt utropstecken i år. Låt honom gärna avgöra i morgon!

Inför AIK-Hammarby: Synnerligen viktig match väntar

Match mot AIK ute i Solna väntar. Viktig revansch att utkräva. Nu spelar vi för klubbfärgerna och hedern.

Kvällen innan säsongens tredje derby för vår del. Säsongen som blivit något helt annat än det vi hoppades på. Ännu en match man knappt taggar till för. Ändå är den livsviktig. Vi har en revansch att utkräva.
Ärligt talat så har jag inte hämtat mig än från förra matchen mot AIK. Den där förlusten, eller kanske mer hur illa vi genomförde matchen, sitter som en djup jävla tagg i bröstet. Jag får ont när jag tänker på den.  Mitt hopp står till att spelarna också får ont när tankarna går till den matchen. Men att de också lägger till en stor jävla känsla av revansch-och-spela-för-vår-heder-känsla i den där smärtan.

Jag fick gå på live-fotboll idag. En av de lyckliga 50 som fick utnyttja mitt säsongskort på Kanalplan när damerna spelade. Som fick sjunga med i "Just i dag är jag stark", som fick sitta på läktaren i höstsolen och se ett hårt jobbande damlag på övertid nicka in segermålet. Det var så jäkla underbart att sitta där. Men precis lika smärtsamt var det att bli påmind om hur mycket man saknar oss. Hur erbarmligt fattigt livet är utan att få leva supporterlivet på läktarplats. Året då vi skulle få uppleva europacup-spel igen. Bortaresor till märkliga platser. Vi skulle få sjunga fram laget till en framskjuten tabellplacering. Vi hade ju stora drömmar. Det var onekligen starkare känslor än jag hade kunnat föreställa mig att både kliva upp på läktaren och att gå där ifrån idag. Året då allting blev hemskt. 

Hammarbys herrar har underpresterat rejält under säsongen. Man har på slutet varvat fint spel med direkt urusla insatser. Vi har bjudit motståndarna på så enkla mål att man fått gömma ansiktet bakom skämskudden.  Frågor om matchform, coachning och inställning har med rätta kunnats ställa. Få svar har givits. Det finns många frågetecken kvar i min bok. Det är mycket jag inte förstår.

Samtidigt är ju året helt bisarrt på alla tänkbara sätt. Men att kliva ut i säsongens andra derby mot AIK och underprestera - det kommer inte gå obemärkt förbi. En del av mig känner nästan att säsongen tar slut för min del i morgon om vi torskar.
Hammarby kommer till spel utan Muamer Tankovic som fortfarande finns på skadelistan. Inga grönvita spelare är dock avstängda.  Billborn har tagit ut 19 spelar i matchtruppen:

1. David Ousted
2. Simon Sandberg
4. Richard Magyar
6. Darijan Bojanic
7. Imad Khalili
8. Jeppe Andersen
11. Vladimir Rodic
13. Mads Fenger
14. Tim Söderström
16. Gustav Ludwigson
17. Abbe Khalili
19. Junior
20. Alexander Kacaniklic
23. Aron Jóhannsson
25. Davor Blazevic
26. Kalle Björklund
30. Mohanad Jeahze
31. Aimar Sher
33. Akinkunmi Amoo
 
Hos motståndarna saknas Ofori och Papagiannopoulus som båda två är avstängda. Huruvida AIK har spelare på skadelistan har jag faktiskt inte koll på.

Darijan Bojanic spelade inte i förlustmatchen mot Lech Poznan. Det återstår att se om han är helt redo för spel i söndagens derby.

Det kommer förstås bli en tuff match. Vi får hoppas att underlaget på Friends är bättre än senast jag såg det på TV. Hammarby måste spela resolut och vara på tårna. Man måste vinna närkamper och komma i anfall med fart. Vi får på inget sätt underskatta AIK. De spelar ju också för sin heder. Deras säsong har ju faktiskt varit värre än vår.

Matchen startar 14.30 och dömer gör Mohammed Al-Hakim.

Jag ser inte ett dugg fram emot ännu en match i TV-soffan. Jag vill inget hellre än att få stå där på plats. Det här är sannerligen inte min fotboll.

Upp till bevis nu Bajen. Spela för oss. Vinn!

Pernilla Olsson2020-09-19 21:10:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!