Lagbanner

-

Inför Bajen-AIK - Årets första derby

Inför Bajen-AIK - Årets första derby

Bajen tar under söndagen emot AIK för årets första allsvenska derby. Matchstart 17.30

Allsvenskan är igång och Bajen lirar sin tredje match på en vecka. Vinst i premiären mot ÖFK och oavgjort i onsdags mot Elfsborg får väl sägas vara godkänt. 
Matchen mot Elfsborg var en svängig sådan. Bajen skapade chanser i första halvlek utan att förvalta dem och Bajen hamnade i underläge inför den andra halvleken. Paulinho byttes in och kvitterade och gjorde sitt första mål i Bajentröjan. Dock var det en annan inhoppare som gjorde störst intryck hos oss grönvita fans. Gustav Ludwigson kom in med energi och inställning och låg bakom Bajens båda mål och spelade in sig i grönvita hjärtan och i en derbyelva kanske? Aron Johannsson missar matchen pga skada och visst kan det bli så att Ludwigson ges möjligheten längst fram. 

Matchen mot Elfsborg var förrädisk mot backlinjen. Simon Sandberg blev sjuk strax innan och missade matchen. Richard Magyar fick en smäll och missar matchen idag men förväntas vara tillbaka till cupmatchen mot Blåvitt på torsdag. Mads Fenger hade känningar under slutet av matchen mot Elfsborg men finns gladeligen med i truppen. Förhoppningsvis spelar både Sandberg och Fenger från start.

Söndagens motståndare AIK har inför säsongen valt att ställa om och byta spelidé då tränare Norling tidigare har fått kritik för att hans AIK inte spelar tillräckligt underhållande fotboll. Därför har den solida och framgångsrika formationen 3-5-2 skrotats till förmån för 3-4-3. Dessutom har ett gäng yngre talanger getts chansen medan rutinerade spelare som Per Karlsson och Panajotis Dimitriadis hållits utanför startelvan. AIK vann premiären med 2-0 borta mot Örebro efter mål av två nykomlingar i Robin Tihi och Jasir Asani. Sedan i onsdags kom smällen hemma mot IFK Norrköping. Peking körde över hemmalaget och ledde med 4-0 efter en dryg halvtimme. Matchen slutade till sist 1-4. Sedan dess har Richard Norling haft en del att fundera på men nog kommer det vara ett revanschsuget AIK som äntrar Bajenland. 

Förra årets möten slutade i hemmasegrar då AIK vann vårens möte med 2-0 efter två mål av Sebastian Larsson och Bajen vann returmötet med 2-1 efter två mål av Vladimir Rodic

Ett derby utan publik kommer kännas konstigt att bevittna. Derbyångesten som man brukar känna i en vecka känns än så länge mild. Vi vill alla uppleva den här typen av matcher live och med publik men nu gäller bara en sak:
VINN BAJEN VINN!

Robert Bäckström2020-06-21 09:06:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!