Lagbanner

-

Inför Bajen-Blåvitt - "Startskottet för resten av säsongen"

Inför Bajen-Blåvitt - "Startskottet för resten av säsongen"

Allsvenskans nionde omgång avslutas under måndagen när Bajen tar emot IFK Göteborg på Tele2. Matchstart klockan 19.00.

Hammarby tog en förlösande seger borta mot Kalmar i torsdags. Trots att det var ett antal år sedan Bajen lyckades vinna i Småland och trots att Kalmar tog ledningen lyckades Bajen höja sig och vända matchen. Naturligtvis var det ett gladare Bajen i media efter matchen och Stefan Billborn menade att segern var ett startskott för resten av säsongen. Upp till bevis ikväll!
 
Det som var det allra viktigaste i segern anser jag var att nyförvärven Paulinho och Gustav Ludwigson fick kröna sina fina insatser med varsitt förlösande mål. Paulinho såg ut att trivas i sin fria roll och var betydligt mer delaktig i spelet än tidigare och han fick även visa sin spelförståelse med den underbara Bojanic-assisten till Ludwigsons segermål. 
 
När det gäller Gustav Ludwigson är det omöjligt att inte imponeras av hans intensitet, arbetsmoral och fysik. Han river, sliter, stångas och går rakt in i striden och rätt in i varje Bajenhjärta. 
 
Glädjande senast var även att Junior var tillbaka från start och bidrog med sin fysik som underlättade för kapten Jeppe Andersen. Jeppe gjorde nog sin bästa match för året och verkade trivas med att vara delaktig i det offensiva spelet och presspelet högre upp i banan. 
 
Till dagens match saknas ännu Abbe Khalili, Aron Johannsson och Richard Magyar. Dessutom kommer inte heller David Ousted till spel vilket gör att Davor Blazevic står ikväll. Blazevic gjorde en väldigt fin insats mot Blåvitt i cupen då han höll Bajen kvar i matchen ända till förlängningen där Blåvitt drog det längsta strået. 
 
Kvällens motståndare har alltså redan slagit Bajen i år men annars har Blåvitt haft det väldigt svårt på Tele2 de senaste åren. Legenden Kennedy Bakircioglu hade show tre år i rad med tre fantastiska frisparkar och förra årets möte slutade 6-2 till de grönvita. 
 
Blåvitt har så här långt haft en tuff inledning med två segrar, två oavgjorda och tre förluster. Senast höll de 1-0 mot Helsingborg till stopptid innan Assad Al Hamlawi kvitterade.

Blåvitt och tränare Poya Asbaghi har fått mycket beröm för att kontinuerligt ge unga spelare chansen och till kvällens match finns exempelvis sextonåriga Oscar Vilhelmsson med i Blåvitts trupp. I övrigt finns det en uppsjö av offensivt duktiga spelare som Giorgi Kharaishvili, Hosam Aiesh, Patrik Karlsson Lagemyr och Tobias Sana vilket blir något för Fenger&Fällman med flera att hålla koll på ikväll.
 
Med tanke på att många av lagen ovanför Bajen och Blåvitt tappade poäng under söndagen finns det stora kliv att ta uppåt i tabellen vid seger ikväll. Eftersom segern senast mot Kalmar skulle ses som ett startskott för resten av säsongen får vi hoppas att Bajen tar den möjligheten att haka på i tabellen innan tåget har gått.
 
Forza Bajen!

Robert Bäckström2020-07-20 10:44:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!