-

Inför Bajen-Falkenberg - Spela Ludwigson!

Bajen tar emot Falkenberg i Allsvenskans trettonde omgång. Matchstart klockan 19.

Ingenting är som vanligt denna säsong men på något märkligt sätt har man börjat vänja sig vid att ingenting går som man tänkt sig. Efter segern mot Örebro skulle Bajen förhoppningsvis bygga vidare på det nyvunna självförtroendet borta mot Helsingborg men riktigt så blev det inte.
En målvaktstavla från David Ousted och ett riktigt långsamt anfallsspel höll på att sluta i förlust innan Gustav Ludwigson kvitterade med matchens sista spark.

Bajens spel var återigen långsamt, oengagerat och fantasilöst. Bajen bollade gris runt Helsingborgs straffområde medan skåningarna hade parkerat bussen med 10 man i eget straffområde. Det var precis som vanligt först när Gustav Ludwigson byttes in som det började hända saker när han rev, slet och sprang och hotade i djupled. Tack och lov för den värvningen!

Till dagens match saknas Paulinho och Richard Magyar fortfarande. Med tanke på att det vankas derby på söndag mot de blårandiga kan det bli aktuellt med en del rotation. Jag vill dock fortsatt se Aimar Sher, Gustav Ludwigson och Tim Söderström som är de spelare som har visat mest av alla så här långt och förtjänar att få fortsatt förtroende. Dessutom tror jag att Darijan Bojanic får starta då det är viktigt att han kommer igång och hans passningsfot kan behövas ikväll.

Motståndarna Falkenberg befinner sig på en trettonde plats men bara fem poäng efter Bajen. Falkenberg har inte förlorat på fyra matcher och vann senast borta mot Örebro där förre Bajenspelaren Christoffer Carlsson avgjorde på straff i 89:e minuten.

Förra årets möte slutade med 6-2 efter bland annat tre mål av Alexander Kacaniklic. De målen var faktiskt hans första i Bajen efter en tung första mållös period i den grönvita tröjan. Med tanke på Bajens behov av att få igång målproduktionen vore det väl önskvärt med ett liknande resultat ikväll!