Lagbanner
Tele2 Arena, 2021-08-29 17:30

Hammarby - Malmö FF

Inför Bajen-Malmö: Upp på den grönvita hästen igen
Upp på den grönvita hästen igen.

Inför Bajen-Malmö: Upp på den grönvita hästen igen

Bajen går vidare efter uttåget mot Basel med att möta Malmö som har en desto roligare Europamatch bakom sig med säkrat avancemang till Champions League.

Det har varit långa och tuffa dagar sedan torsdagen. Sakta, sakta börjar det dock vända efter att ha sett höjdpunkterna från matchen och man påmindes om publiktrycket. Sällan har så få(8000) låtit som ett fullsatt kokande Nya Söderstadion. Spelarna gav också verkligen allt och det var ett antal trötta ben runtom och vi kan nog förvänta oss att Milos Milojevic kommer rotera en del inför kvällens match. Följande matchtrupp är uttagen:

1. David Ousted
2. Simon Sandberg
4. Richard Magyar
5. Mohanad Jeahze
7. Aljosa Matko
8. Jeppe Andersen
9. Paulinho
11. Vladimir Rodic
13. Mads Fenger
16. Gustav Ludwigson
17. Abbe Khalili
18. Filston Mawana
19. Jusef Erabi
21. Astrit Selmani
23. Jón Gudni Fjóluson
25. Davor Blazevic
32. Aziz Mohammed Ouattara
33. Akinkunmi Amoo
42. Bjørn Paulsen
44. Williot Swedberg

Oliver Dovin saknas efter ett skadat finger under uppvärmningen mot Elfsborg och dessutom är Darijan Bojanic avstängd. Richard Magyar är äntligen tillbaka i matchtruppen vilket bådar gott inför höstens matcher då Bajen äntligen har en nästintill skadefri trupp. 

Senast i Allsvenskan var det tre spelare som kom in och räddade poängen vilket var Abbe Khalili, Aljosa Matko och Williot Swedberg. Matko reducerade med ett klasssmål innan Swedberg fixade straffen som Khalili kvitterade på och dessutom var de båda formidabla mot Basel och det går inte att sluta imponeras av unge Swedberg. Han har ett galet driv och stoppades hårt även av rutinerade Baselspelare och Swedberg skulle nog ha haft ett rött kort och en straff med sig vid två olika situationer som den skotske domaren såg förbi. 


Swedberg fortsätter att imponera

En annan spelare som Baselspelarna uttalade sig om efter matchen var Akinkunmi Amoo men det känns som att han inte har fått ut lika mycket under sommaren som under våren. Han blir lite för ivrig och tar ofta fel beslut vilket man kan förstå med tanke på åldern. Det känns som Amoo skulle må gott av att få känna ett större förtroende genom att få starta varje match för att få ut sina kvaliteter ytterligare. 


Amoo hyllades av Baselspelarna senast

Något som Milos har lyckats väldigt bra med att bevisa är hans taktiska kunnande och hans fingertoppskänsla för att förändra matcher. Mads Fenger har ofta fått vikariera på mittfältet men Fenger var en gigant i backlinjen senast mot Basel och då valde Milos att flytta upp Björn Paulsen på det centrala mittfältet när Khalili och Swedberg tröttnat. Dock var inte Milos nöjd med vad han såg och ändrade om igen och flyttade istället upp Aziz Mohammed Ouattara på det centrala mittfältet som senare satte Bajens tredje mål.

Dagens motståndare Malmö kommer från ännu ett Europaavancemang vilket är bara att applådera. Efter att ha slagit ut Riga, HJK, Rangers var det till slut Ludogorets tur att få respass mot skåningarna med Sveriges fetaste bankkonto som bara kommer bli större under hösten med matcher i Champions League. Avancemanget blev dock kostsamt för både Johan Dahlin och Oscar Lewicki som skadade sig och missar dagens match. Det gör öven den finländska landslagsbacken Niklas Moisander och den peruanske landslagsmittfältaren Sergio Peña.  


Glada miner i Malmö efter ännu ett säkrat avancemang till Champions League

Malmö har en tuff historik på Nya Söderstadion de senaste åren och har inte vunnit mot Hammarby här sedan 2016. Förra säsongens möte slutade 2-2.

Forza Bajen
 

Robert Bäckström2021-08-29 09:50:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!