Lagbanner
Tele2 Arena, 2021-09-20 19:00

Hammarby - Varbergs BoIS

Inför Bajen-Varberg: Formtoppad motståndare på besök

Inför Bajen-Varberg: Formtoppad motståndare på besök

Hammarby inleder veckan med att välkomna en formtoppad motståndare i Varberg som ligger en poäng bakom och jagar ett Bajen som måste resa sig efter den mycket tunga derbyförlusten senast.

Vi börjar med det smärtsamma och det självklara, herregud vilket uselt derby senast. Trots Bajens tidiga ledningsmål efter ett patenterat Bajenanfall där Mohanad Jeahze fann Gustav Ludwigson var det tyvärr bara ett lag på banan. Bajen var inte påkopplade och föll ner i knät på David Ousted och lät DIF diktera villkoren. Samtidigt hade våra rutinerade spelare i både backlinje och det centrala mittfältet en usel dag och Bajen gjorde sin sämsta insats i ett derby mot DIF sedan uppflyttningen. Det är nog endast Gustav Ludwigson som kom undan med hedern i behåll. 


Enda godkända Bajenspelare i derbyt senast. Mannen som aldrig slutar springa

Bajen vänder blad under måndagen men gör det utan Mohanad Jeahze och Aziz Mohammed Ouattara som är avstängda. Jeahze har fullständigt exploderat sedan Milos Milojevic tog över i somras och kommer vara saknad speciellt eftersom Bajen inte har någon annan renodlad vänsterback i truppen eftersom Dennis Widgren är utlånad. Framåt är i alla fall Astrit Selmani tillbaka vilket lär märkas när han dessutom möter sina gamla lagkamrater. Dessutom är Akinkunmi Amoo uttagen igen efter att ha varit petad senast. Det fanns ingen officiell förklaring men Amoo offrades förmodligen för att Bajen översteg antalet utländska spelare i matchtruppen. Vilket är både ett enormt underbetyg för Hammarbys truppbygge och för att Bajen inte har hittat en roll för Amoo i Milos spelsystem.


Finns det en plats för Akinkunmi Amoo i Milos spelsystem?

Dagens motståndare Varberg är ett lag i harmoni och med en otrolig form. De har fyra raka vinster i Allsvenskan och har dessutom inte förlorat sedan den 10 juli. Succén stavas Jocke Persson som gång på lyckas trolla fram både kvalitetsspelare och resultat. Det kommer vara ett heltaggat Varberg som kommer göra allt för att få fortsätta sin imponerande form.




Förra årets hemmamöte slutade med seger efter att Gustav Ludwigson gjort matchens enda mål. Vårens möte vanns även det av Hammarby efter att underläge vänts till seger med 3-1. 

Forza Bajen.

Robert Bäckström2021-09-20 13:45:23
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!