Lagbanner
Tele2 Arena, 2021-07-11 15:00

Hammarby - Degerfors

Inför Degerfors hemma: Det nya cyniska Bajen behöver en vinst

Inför Degerfors hemma: Det nya cyniska Bajen behöver en vinst

Andra raka hemmamatchen mot en nykomling efter uppehållet när Degerfors kommer på besök och återigen inför publik. Bara en sån sak!

Första matchen för nye tränaren Milos Milojevic var väl ingen bländande match direkt. Hammarby tog ledningen genom inhopparen David Accam innan Halmstad kvitterade på stopptid genom Marcus Antonsson.


David Accam jublar efter sitt första allsvenska mål i den grönvita tröjan

Gästernas kvittering var ett mål som vi har sett X antal gånger de senaste åren. Ett alldeles för stillastående Hammarby som lät Halmstad att ta sig fram. Sedan förlorade Mohanad Jeahze nickduellen samtidigt som mittbackarna Jon Gudni Fjoluson och Mads Fenger fokuserade på samma spelare och helt plötsligt var skyttekungen Marcus Antonsson helt ren i straffområdet på stopptid då Axel Sjöberg befann sig alldeles för långt ifrån sin kille. Så typiskt Bajen.

Offensivt sett gick det mesta via Darijan Bojanic som för dagen hade fått en mer offensiv roll än under Stefan Billborn. Tyvärr för Bojanics del lirar han ofta på en helt annan nivå med sin spelförståelse och ser passningar som hans lagkamrater tyvärr inte gör. Både Bojanic och Jeppe Andersen hade lägen som de nog borde ha gjort mål på men matchen slutade i besvikelse.

Inför dagens match saknas tyvärr Abbe Khalili som utgick skadad senast. Abbe har vuxit till en av Bajens viktigaste spelare och vårens bästa(?) spelare. Ett mycket tungt tapp. Dessutom saknas Aimar Sher pga avstängning och Paulinho, Richard Magyar och Simon Sandberg pga skador. Det gör att följande trupp är uttagen:

1. David Ousted
3. Dennis Widgren
5. Mohanad Jeahze
6. Darijan Bojanic
8. Jeppe Andersen
11. Vladimir Rodic
13. Mads Fenger
16. Gustav Ludwigson
19. Abdul-Halik Hudu
20. David Accam
21. Astrit Selmani
23. Jón Gudni Fjóluson
24. Oliver Dovin
29. Loué Bayere Junior
32. Aziz Mohammed Ouattara
33. Akinkunmi Amoo
35. Axel Sjöberg
44. Williot Swedberg

Noterbart är att unge mittfältaren Williot Swedberg är uttagen. Med tanke på hans föräldrar Malin Swedberg och Hans Eskilsson ska det bli spännande att följa hans utveckling. 

Det känns inte otroligt att det blir Mads Fenger som flyttas upp centralt på mittfältet och att Aziz Mohammed Ouattara och Axel Sjöberg tar plats i backlinjen. Förhoppningsvis är även Astrit Selmani tillräckligt frisk för att starta igen.

Dagens motståndare Degerfors tog steget upp till Allsvenskan efter 23 år. De har även en imponerande form med fem raka utan förlust och befinner sig på en sjätte plats, två placeringar före Bajen. Senast kommer de från 3-1 mot Östersund. Hetast av alla spelare är Victor Edvardsen som gjort sex mål och tre assist. Det sägs att Milos Bajen ska bli lite mer cyniska och spela på resultat vid ledning och om det ska lyckas får man inte glömma bort Edvardsen som man glömde bort Antonsson.


Glöm inte bort Edvardsen!


Forza Bajen!

Robert Bäckström2021-07-11 07:48:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!