Lagbanner
Falcon Alkoholfri Arena, 2020-09-27 14:30

Falkenberg - Hammarby

Inför Falkenberg-Bajen

Inför Falkenberg-Bajen

Bajen beger sig till Halland för match mot Allsvenskans jumbo Falkenberg.

Det var en riktig skitvecka Bajen levererade förra veckan. Bajen blev först utslagna ur Europa League efter 0-3 mot Lech Poznan för att sedan förlora säsongens andra derby mot AIK med samma siffror. Noll gjorda mål och sex insläppta på två matcher och ingen spelare stod att känna igen. 

Det blev sedan en ännu tuffare vecka för Stefan Billborn och Jocke Björklund som först kritiserades av Alexander Kacaniklic över Bajen derbytaktik och sedan började det gå rykten om att Bajen jagade ersättare men som verkar ha varit en forumsanning. Oavsett fakenews eller inte men nog börjar det knaka i fogarna kring Billborn med tanke på den sjunde plats som Bajen befinner sig på just nu. Dessutom finns ett antal lag bakom som jagar så vid ytterligare poängtapp kan Bajen tappa ytterligare placeringar. Samtidigt är det "bara" sex poäng upp till Europaplaceringar om nu Bajen skulle lyckas pricka formen lagom till de avslutande nio omgångarna. 

David Fällman utgick skadad mot Poznan men är tillbaka till dagens match. Fällmans ledaregenskaper och inställning har verkligen saknats genom tv-rutan då man har för vana att höra honom kommunicera och stötta sina medspelare gång på gång. Tillbaka i truppen är även Darijan Bojanic vilket våra anfallare tackar för. Det känns inte som att Abbe Khalili, Jeppe Andersen och Junior har haft en enda passning rätt i Bojanics frånvaro och vårt anfallsspel har blivit därefter. Tyvärr för vår del saknas fortfarande Muamer Tankovic och Paulinho pga skador. Vladimir Rodic saknas även han i truppen och det saknas även kommentar om hans frånvaro vilket tyder på en petning för Rodic som startade senast mot AIK. 

Motståndarna Falkenberg ligger just nu sist i Allsvenskan med fem poäng upp till säker mark. Sedan Bajen och Falkenberg spelade 1-1 den 5 augusti har Falkenberg spelat åtta matcher som inneburit en seger, en oavgjord och sex förluster. Segern kom hemma mot Varberg med 2-0. Till dagens match saknar Falkenberg mittfältaren John Björkengren och anfallaren Gustaf Nilsson

Avspark 14.30 på Falcon Alkoholfri Arena.

Robert Bäckström2020-09-27 09:19:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!