Lagbanner
Inför Häcken - Hammarby: Dags för en seger på Bravida, Bajen!
Gärna ännu mer måljubel idag Aziz!

Inför Häcken - Hammarby: Dags för en seger på Bravida, Bajen!

På söndagskvällen spelar Häcken - Hammarby på Bravida Arena. Hammarby kommer dit med två raka segrar i ryggen. Är det månne äntligen dags att få åka hem från Hisingen med tre poäng? Det var nämligen inte igår som det hände senast.

Hammarby åker till Hisingen. Det är dags för match på en arena där man inte har vunnit sedan 2005. Förskräckligt lång tid och en riktig mardrömsarena för de våra.

Nu kommer man till match i en intensiv fotbollsvecka. Hammarby har spelat två hemmamatcher. I måndags vann vi mot Varberg med 1-0 för att i torsdags spela ut Göteborg med klara 3-0. Torsdagsmatchen sitter kvar på näthinnan. Då var det riktigt roligt att se Hammarby spela fotboll. Inte riktigt samma känsla i kroppen när jag gick från arenan i måndags. Varbergsmatchen var mest en plåga. Häcken mötte samma Varberg borta och spelade 1-1. Innan dess förlorade man mot Elfsborg med 4-2. 

Hammarby parkerar på sjätteplats i tabellen med 33 inspelade poäng.  Häcken huserar på 10:e plats med 24 poäng i påsen. Alla matcher är förstås viktiga men om Hammarby på allvar vill blanda sig i matchen om europaplatserna så krävs det nog en seger i afton. 
Matchen startar 17.30 på Bravida Arena. I matchtruppen ser vi Darijan Bojanic som tvingades till ett byte redan i första halvlek senast. Då, när han låg på marken och bankade handen hårt i backen trodde jag inte att han skulle vara med idag. Återstår att se om han får speltid. 

Senast gladde Aziz Ouattaras insats på mittfältet mig något oerhört. Han var magnifik! Vidare hade Amoo en strålande dag på jobbet. Låt oss hoppas att deras form är konserverad så att de kan fortsätta att ställa till bekymmer för motståndarna. 

Hammarby har inga spelare avstängda inför dagens match där Häcken får klara sig utan Patrik Wålemark på grund av för många gula kort. 

Hammarbys försvarslinje måste självklart ha stenkoll på Alexander Jeremejeff som ligger på tredje plats i den allsvenska skytteligan med sina 9 mål. Bäste bajare är Gustav Ludwigson som ju gjort 8 mål hittills. 

Att vi i denna vecka har hållit nollan två gånger gläder mig. Försvarsspelet har varit vår akilleshäl länge och stundtals har bollarna släppts in på ett sätt som får mig att sucka djupt. Slarvigt och ofokuserat försvarsspel har bjudit motståndarna på godsaker. Det här måste vi definitivt sluta att göra. I dagens match mot Häcken gäller det att ha full koll på allt. Vi lär inte få samma fina ytor som i matchen mot Göteborg. IFKs insats var något bland det mest bleka jag sett. Därför gäller det att inte dra alltför stora växlar på den där 3-0-segern tror jag. Det gäller att Hammarby kommer in med 100% fokus och inställda på att ta jobbet tillsammans. 

Jag vet att det åker ner folk till Hisingen idag. Det ska bli härligt att få höra bortasupportrar på plats när jag själv parkerar i TV-soffan. Mohammed Al-Hakim dömer matchen. 

No play - just win, tack!

Kämpa Hammarby!

Pernilla Olsson2021-09-26 11:55:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!