Lagbanner
Inför Hammarby - Häcken: Fortsätt vinn, tack!
Kämpa Bajen!

Inför Hammarby - Häcken: Fortsätt vinn, tack!

Hammarby tar sig an BK Häcken på söndagskvällen. En viktig match för bägge lagen i kampen om europacupplatserna.

Den här allahelgonahelgen inleddes på det vackraste av sätt. Våra Söderbönor gjorde processen kort med Älvsjö, vann med 3-0 och tog sig därmed tillbaka till Allsvenskan. Tjejerna fick fira med supportrar på andra sidan stängslet. Men att få vara där och höra ”Öka Takten”, se gröna ljus lysa upp den grå oktoberhimlen, se Alice avbryta sin intervju med Expressens TV-reporter för att viljan att fira med laget trumfade ”måstet” med reportern.  Det var konfetti och bubbel. Det var bengaler på Gullmars.

Jag önskar så att man fick vara ute och fira natten lång, men sådana tider är vi ju inte i.

Inte heller får alla de 280 personer som var lyckans ostar i onsdagens biljettlotteri gå på match på söndagen. Mitt flöde fylldes av lyckliga bajenbekantingar som hade turen att få just sitt säsongskort draget. Att bli en av de som äntligen skulle få kliva upp på läktarplats igen.

Men sen kom beskedet från Länstyrelsen. Stockholm står kvar på 50 personer. Arenan hålls därmed stängd för allmänheten. Ingen publik får kliva upp läktarplats när Häcken nu kommer på besök. Jag kan inte tänka mig hur deppigt det måste kännas för alla de som en kort stund hade den gyllene biljetten.

Säsongen har fem matcher kvar för herrarna. Vi har faktiskt saker i egna händer. En europaspelsplats är möjlig om vi fortsätter att spela fint, göra mål och vinna matcher.

Häcken kommer från en hemmaförlust med 2-0 mot Djurgården. Vi vann borta mot Östersund.

I Hammarbyleden rapporteras att Paulinho fortsatt är skadad och rehabtränar, att Darijans Bojanic ingrepp i knät var lyckat men att han nu ägnar sig åt rehabträning. Däremot sägs Jeahaze vara redo för matchspel igen.

Inga hammarbyspelare är avstängda medan gästande Häcken saknar två. Gustav Berggren och Nikola Gulan missar matchen på grund av för många gula kort.
Jag hoppas att Kakaniklic och Gustav Ludwigson fortsätter att visa sin fina form. Att Aron Johansson fortsätter att hitta målramen och befästa sin interna skytteligaledning.

Vidare måste försvarsspelet sitta. Häcken kommer anfalla med fart och det gäller att vi ligger rätt i våra positioner, att vi orkar ta det kanske mer trista försvarsspelet över hela planen. Alla måste hjälpa till. Sen gäller det att vara koncentrerad och på tårna. Vi har inte råd att bjuda på försvarsmisstag genom simpla bolltapp eller markeringsmissar.

Bojan Pandzic blåser igång matchen klockan 17.30. Vi får ännu en gång parkera framför skärmarna. Inför matchen ligger Häcken på fjärde plats med 40 inspelade poäng. Hammarby är på sjätteplats, en poäng mindre än Häcken. 

Ge järnet nu Bajen! Gör den här helgen fulländad. Ta hem tre sköna pinnar till Söder!

Pernilla Olsson2020-10-31 23:15:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!