Lagbanner
Inför Hammarby - HBK: ÄNTLIGEN får vi komma in!
Vår nye tränare är redo.

Inför Hammarby - HBK: ÄNTLIGEN får vi komma in!

Allsvenskan startar med publik på plats. Som vi har längtat och väntat. Hammarby kommer dessutom till Tele2 med ny tränare.


Fotboll med publik. Det är dags för fotboll med publik igen. Som vi har längtat och väntat. För många är det långt mer än ett år sedan man fick se Hammarbys herrar spela fotboll live. På söndag kommar drygt 7200 personer få kliva in på läktarplats. Man måste sitta en och en. Det mäts avstånd mellan näsor och kropp. Det är sittplats som gäller. Inget kommer att vara som vanligt. Men det är fotboll med publik.

Själv kommer jag inte få äran att ta kliven upp betongläktaren. Jag såg matchen mot BK Häcken bakom glasruta i restaurangen och har därmed förverkat rätten till match på söndag. Det är förstås helt okej. Jag ska dock inte sticka under stol med att jag inte ens är klädsamt avundsjuk på alla er som ska få gå på matchen i morgon. Jag är så avundsjuk att hela min kropp värker!

Det enda positiva var att jag slapp hela biljett-kaoset. Herregud vilka timmar ni verkar ha haft ni som försökte boka er biljett där när de släpptes. Om det fortfarande strular för er och biljetten aldrig dök upp i den där förbannade live-appen så hoppas jag att ni läser informationen som Hammarby Fotboll lagt upp. 

På söndagen väntar så match mot HBK. Ett HBK som ligger på elfte plats nu när Allsvenskan återstartar. Vårsäsongen var ett mörker, förutom då det magiska cupguldet. Vi sparkade Stefan Billborn efter den segern och har en ny tränare vid rodret. Milos Milojevic tog över och ska nu få Hammarby att spela bättre är väl planen. Det återstår som bekant att se. Man slog Sirius i en träningsmatch här inför återstarten och den första halvleken där bådade gott. 

Det verkar som att Darijan Bojanic ska få en något friare mittfältsroll. Jag håller förstås tummarna för att vi ska få återse en Bojanic i storform. Astrit Selmani är tillbaka i truppen vilket gläder mig. Björn Paulsen tränar med laget men är inte spelklar före den 15:e juli. Magyar och Paulinho saknas på grund av skador. 

HBK slog Häcken i en träningsmatch precis innan återstarten. Då gjorde Sadat Karim och Simon Lundevall målen för bollklubben. Bäste målskytten i Allsvenskan för HBK så här långt är Marcus Antonsson. Denne har gjort fyra kassar, precis lika många som Hammarbys bäste målskytt i serien så här långt Gustav Ludwigson. 

Halmstad spelade 0-0 mot Degerfors det sista man gjorde innan uppehållet. Vi förlorade som bekant mot Kalmar i vad som undertecknad hoppas var årets stora bottennapp. HBK imponerade dock i matchen där för innan när man på bortaplan slog Elfsborg med 3-2 och där tränare  Magnus Haglund förmodligen njöt en smula extra. 

Som vanligt gäller det att Hammarby får till ett bra tempo. Att man anfaller med fart och att vi får ordning på försvarsspelet. Det är precis lika viktigt nu att de chanser man skapar måste förvaltas. Vi har missat på tok för mycket. Samtidigt som vi också passat på att bjuda motståndarna på riktigt taffligt försvarsspel. Det är därför säsongen varit en besvikelse så här långt.

Men nu ska vi alltså få vara på plats. Det må inte vara som vanligt, men nu ser ni till att färga alla de där gråa stolarna i de vackraste av färger. Och allt jag önskar jag som tvingas till TV-titt är att slippa höra kamerahusens smatter och istället få höra riktig läktarsång. Det kommer att krävas massor av er på plats. Det är inte alls samma sak att sitta själv på en stol och sjunga. Men jag hoppas ni tar det jobbet. LIksom jag förväntar mig att spelarna på planen visar var skåpet ska stå.

Pernilla Olsson2021-07-03 22:50:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!