Lagbanner
Inför Helsingborg borta: “Måste fortsätta vinna”

Inför Helsingborg borta: “Måste fortsätta vinna”

Det går inte att tro att en vinst mot Örebro vänder hela säsongen. Eller kanske kan den göra just det. Mot Helsingborg måste Bajen fortsätta på segerspåret om vi ska våga hoppas på bättre tider.

3-0 senast mot Örebro gav viktiga poäng i en tabell där vårt Hammarby befinner sig längre ner än beräknat. Vinsten gav andrum. Men mot Helsingborg måste laget fortsätta vinna. Annars är vi där igen, i mörkret. 

Men det finns positiva saker som talar för Hammarby. Gustav Ludwigson har hittat en fin målform och har nu fått några dagars vila efter att han behövt byta redan i paus senast. Evighetsmaskinen tog slut helt enkelt. Lägg där till att Abbe Khalili börjar hitta formen och senast gjorde han äntligen poäng. Han är ett klart hot på fasta situationer med sin styrka i luftrummet och fina frisparksfot. 

På centralt mittfält där konkurrensen är hårdast har Jeppe Anderse nu kommit igång rejält och dansken ser bättre ut för varje match. Vem som passar bäst bredvid honom är vi i Bajenland inte helt eniga om men vi får väl räkna med att Junior startar mot Heif. 

Årets största positiva överraskning Tim Söderström lär även han starta mot Helsingborg. Tim har sett otroligt bra ut. Han bestämmer sig bara för att kliva förbi sin motståndare och sen rycker han förbi, hur lätt som helst. Det ger oss ett extra hot på vänsterkanten. 

Ingen Tankovic

Muamer Tankovic kontrakt gick ut den 31 juli och han står nu kontraktslös. Rykten placerar honom i Grekland och vi får nog tacka Muamer för hans tid i Bajen, för den här gången. 

Utan “Mujo” blir det intressant att se vem Billborn startar till vänster framför Tim. Aimar Sher gjorde det bra senast men känslan är att Stefan Billborn kommer skynda långsamt med ynglingen. Som alternativ finns även Vladimir Rodic som gjorde det bra möt Örebro, om än till höger och utan lyckade avslut. Vladimir Rodic djupledslöpningar river upp försvar och han skapar chanser. ett klart alternativ. Sedan har vi Alexander Kacaniklic som fick inleda på bänken senast. Alex har inte hittat tillbaka till sin fina form från sommaren och hösten 2019. Förhoppningsvis gör han det snart och Kacaniklic är inte en spelare som man sätter på bänken hur länge som helst.

Hur rädda ska vi vara för att Helsingborg gör ett sent mål?

I tre av de senaste fyra matcherna har Helsingborg kvitterat på stopptid. Laget har helt klart börjat hitta rätt efter en skakig inledning. På elva matcher har de däremot bara vunnit en, mot AIK. Klart är ändå att Olof Mellberg har fått stopp på den inledande blödningen och laget har inte förlorat på sex raka matcher. 

Energifyllda Bajen

Om vi kan få se ett energifyllt Hammarby, precis som mot Örebro. Med nytt självförtroende från segern och spelare som börjar hitta den nivå vi förväntar oss av dem. Ja då ska vi slå Helsingborg. 

Forza Bajen

Truppen

1. David Ousted
2. Simon Sandberg
3. Dennis Widgren
5. David Fällman
6. Darijan Bojanic
7. Imad Khalili
8. Jeppe Andersen
11. Vladimir Rodic
13. Mads Fenger
14. Tim Söderström
16. Gustav Ludwigson
17. Abbe Khalili
19. Junior
20. Alexander Kacaniklic
23. Aron Johannsson
25. Davor Blazevic
26. Kalle Björklund
31. Aimar Sher
 

Felix Jörnénfelix.jornen@gmail.com@FJornen2020-08-02 08:00:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!