Lagbanner

-

Inför Kalmar-Bajen - Två lag som törstar efter seger

Inför Kalmar-Bajen - Två lag som törstar efter seger

Bajen beger sig till Småland och möte med Nanne Bergstrands Kalmar FF. Båda lagen är i behov av en seger och frågan är vem som vågar och vill det mest?

Fotboll kan vara roligt som Bajen säsongen 2019 när Bajen körde över det mesta i anfallsväg och det handlade inte om att Bajen skulle göra mål utan hur många mål Bajen skulle göra. Men fotboll är inte alltid en dans på rosor.

Säsongen 2020 har inte börjat som någon hade förväntat sig eller haft förhoppningar om. Spelet går i slowmotion och känns tempofattigt och fantasilöst och få spelare har kommit igång som vi känner igen dem. Jag vill påstå att den enda spelaren som går att känna igen än så länge är Muamer Tankovic. Resten har en del att bevisa. Bajen har på de senaste två matcherna inte gjort ett enda mål. Borta mot Häcken skapades ett antal chanser utan att förvalta dem medan mot Sirius hade Hammarby otroligt svårt att skapa lägen.

Hammarbytruppen reste till Kalmar igår utan skadade Abbe Khalili, Aron Johannsson och Richard Magyar. Dessutom spelar Aimar Sher och Kalle Björklund match samtidigt med samarbetsklubben IK Frej och är därför inte uttagna. Det känns aningen märkligt då Bajen hade behövt fler mittbacksalternativ med Björklund på bänken då våra försvarsspelare har varit otursförföljda med skador och känningar så här långt. Dessutom har Aimar Sher hunnit visat sina kvaliteter på kort tid och borde därför vara med och konkurrera med tanke på skador och Bajens sviktande form.

Det som var glädjande med senaste matchen mot Sirius var att den ständigt leende Junior var tillbaka. Junior bidrar med energi och styrka i dueller som kan vara nödvändigt mot alltid lika stora och tunga Kalmarspelare. 

En annan spelare som kom in med energi senast var Tim Söderström. Mittfältaren Söderström som blev högerback under försäsongen när Simon Sandberg gick skadad. Söderströms styrkor är de fysiska och det han förlorar i teknik tar han ofta igen med sin snabbhet. Med tanke på att spelet hackar känns det som att mer fysiska spelartyper som Söderström, Jeppe Andersen, Junior, Vladimir Rodic och Gustav Ludwigson kan användas i större utsträckning för att bryta mönster och för att ge ytor åt övriga. Dock ska det väl mycket till för att några drastiska åtgärder sker redan till kvällens match.

Dagens motståndare Kalmar har två segrar och fem förluster på de inledande sju omgångarna. Senast mot Elfsborg hade Kalmar ledningen fram till den 85:e minuten innan Elfsborg vände på steken och vann med 2-1 och Kalmar åkte på sin fjärde raka förlust. 

Forza Bajen!

Robert Bäckström2020-07-16 09:02:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!