Lagbanner
Guldfågeln Arena, Kalmar, 2024-08-04 16:30

Kalmar FF - Hammarby

Inför Kalmar: Kan Bajen rida vidare på segervågen?

Inför Kalmar: Kan Bajen rida vidare på segervågen?

Hammarby åker ner till Småland med 2 raka segrar i bagaget. Fem gjorda mål och noll insläppta under de två senaste matcherna gör en optimistisk. Kan den sviten fortsätta när Guldfågeln Arena och Kalmar står som nästa destination?

Förutsättningar

Fyra år har det gått sedan Hammarby senast vann på Guldfågeln Arena. På samma plats har de tre senaste matcherna resulterat i 1 poäng för hammarby. Att Bajen har svårt för Kalmar på bortaplan är tydligt men inför denna matchen känns det ändå bättre än det brukar göra inför denna drabbning.

Matchen senast mot Mjällby lämnade många grönvita fans med breda leenden. Efter 3-0 hemma bör även spelarna lämna planen med en ökad tro på det egna laget. Denna självsäkerhet vill jag se på planen under den kommande matchen. Ett starkt försvarsspel och en sprudlande offensiv bjöd de på då och utöver Besaras självklara briljans stack även Toure, Hahn och Skoglund ut. Toure har en speed som innebär ett ständigt hot i det offensiva spelet. Hahn Bidrar till en trygghet för övriga laget då han snabbt bevisat att han duger gott som ersättare till Dovin. Skoglunds defensiva aktioner är inget extraordinärt men hans deltagande i det offensiva spelet under senast matchen var av högsta klass.

Dessförinnan stod BP för motståndet och även där tog Bajen en övertygande seger. 0-2 stod det på resultattavlan och när matchen på Grimsta var slut var både supportrar och spelare nöjda. Hammarbys måltorka var bruten och dessutom var defensiven inktakt. Precis detta hoppas jag och många andra att vi får se även mot Kalmar.

Med två starka insatser i de två senaste matcherna kliver Hammarby in i matchen med en stark tro på det egna spelet. Trots att flera spelare har lämnat klubben under sommaren och laget till viss del har behövts byggas om har spelarna visat att de vill vara med och slåss om europaplatserna.

Kalmar å andra sidan har svajat ordentligt denna säsong och i deras senaste match fallerade de totalt i bottenstriden mot Norrköping. De hoppas förmodligen på att studsa tillbaka mot Hammarby men förhoppningsvis kommer Bajen att bryta den negativa trenden vi har på Guldfågeln Arena.

Icke tillgängliga spelare

Fredrik Winther drog tidigt av säsongen på sig en långtidsskada som håller honom borta under hela säsongen. Även Mads Fenger missar matchen vilket kan vara ett avbräck. Dock har Hellberg valt att ge andra spelare chansen före Fenger denna säsong och i de två senaste matcherna har istället Eriksson och Fofana bildat mittbackslås.

På Kalrmars skadelista finns Nilsson och Gustafsson men framförallt Lars Saetra. Den gamla Hammarbyspelaren som etablerat sig som given i Kalmars backlinje får idag stå över matchen till följd av disciplinära skäl. Detta kan skapa oro i Kalmars backlinje vilket Hammarby måste utnyttja.

Vad som krävs för vinst

Att Hammarby har svårt att vinna på bortaplan har blivit allt mer tydligt under de senaste åren. Guldfågeln Arena är inget undantag och därför krävs det att Bajen bibehåller det fina spelet som de visat upp under de senaste matcherna.

Hammarby har endast släppt in två mål på de senaste sju tävlingsmatcherna och det skvallrar om en stark defensiv. Jacob Trenskow är det stora hotet i Kalmars offensiv då han ofta är med och bidrar med poäng. Om Bajen lyckas stänga ner honom har de grönvita en stor chans att stå för ytterligare en stark defensiv insats.

Efter återstarten av Allsvenskan hade Bajen svårt att göra mål mot lagen från Göteborg. Därefter har det sett annorlunda ut då Hammarbys offensiv skapat flertalet lägen och gjort fem mål på två matcher. Att rida vidare på denna våg är ett måste för att slå Kalmar. Att Saetra inte är tillgänglig för spel ger stora möjligheter och detta måste utnyttjas. Jag personligen hoppas att få se en dominant Besara, en vindsnabb Toure och en hungrig Erabi som vill hitta tillbaka till målformen efter uteblivna poäng mot Mjällby. 

Utöver ovan nämnda spelare önskar jag att Teah får mer förtroende än han tidigare fått. Han har en otrolig potential och om vi tar en tidig ledning och lyckas stänga ner matchen hoppas jag verkligen att Teah kan få chansen att kliva in och bevisa att han förtjänar mer tid på planen.

Kom igen nu Bajen, nu bryter vi den negativa trenden på Guldfågeln och lämnar Småland med 3 poäng. Forza Bajen!

Emil Lindbergmustigmauri2024-08-04 08:31:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!