Lagbanner
Inför Maribor med Fjoluson: Vi räknar med att det är ett bättre Maribor än förra veckan
Fjoluson når högst som så ofta

Inför Maribor med Fjoluson: Vi räknar med att det är ett bättre Maribor än förra veckan

Bajen spelar retur mot NK Maribor imorgon och vi tog ett snack med Jón Gudni Fjoluson om formen, att spela inför publik igen och vad som väntar imorgon

Efter omstarten av Allsvenskan har Hammarby spelat oavgjort mot Halmstad och sedan tagit fyra raka segrar mot Degerfors, Örebro, Maribor och senast IFK Norrköping. Hur mår man som fotbollsspelare då?

Det är klart att man mår jättebra när man vinner fotbollsmatcher men samtidigt kommer inte att ge oss nånting i kommande matcher. Man njuter av vinsterna liten stund men sen är det fokus på nästa match.


Två av Bajens nyförvärv inför säsongen jublar tillsammans

Den senaste matchen var mot Jóns gamla klubb IFK Norrköping där islänningen hann göra över 70 matcher:

Det är alltid lite speciellt att spela mot klubbar man har spelat med tidigare. Jag känner många i och runt laget. Men det glömmer man bort så fort matchen är igång.

I Norrköping fanns även en isländsk kamrat i Ari Skulason men Fjoluson tvekade inte i duellspel mot sin landsman:

Jag lyckades få in i alla fall en bra tackling på honom.


Fjoluson under sin tid i Östergötland

Efter sommaruppehållet har även publiken återvänt till läktarna vilket innebär att många i laget har fått spela inför den grönvita hemmapubliken för första gången på allvar, om än inte fullsatt, och det har betytt mycket:

Fansen har man saknat jättemycket. Det är stor del av fotbollen som saknas när dem inte är på plats. Att vi får ha dem tillbaka är fantastiskt. O jävlar vilket tryck som skapas på Tele2. Det ger alla spelare extra energi. Längtar tills vi får fylla arenan igen

Hammarby valde även att gå vidare från Stefan Billborn efter cupguldet och in kom istället Milos Milojevic, vad har det inneburit för laget?

Det har inneburit lite förändringar i sättet vi tränar på, lite mer fokus på försvarsspelet hos hela laget. Han är tydlig med hur han vill spela. Alla börjar om från 0 när det kommer in en ny tränare och han tvekar inte att kasta in unga spelare som gör det bra på träningarna.


Fjoluson ser till att unge Williot Swedberg hyllas efter sitt debutmål mot Degerfors

Det har även inneburit att Bajen bytt formation ganska ofta och spelat 3-4-3, 4-3-3 och 3-5-2, hur tycker du det har varit? 

Att kunna byta spelsystem är bra för laget oavsett om det är på grund av skador/avstängningar eller motstånd. Det är bara positivt att kunna spela olika spelsystem och det har gått bra hittills i alla fall.

Näst på agendan väntar retur mot Maribor och det kommer inte bli lätt menar Fjoluson:

Det kommer vara en tuff match på torsdag, vi räknar med att det är ett bättre Maribor än förra veckan. Men vi ska spela vårt spel och ta oss vidare.


Fjoluson tar sig förbi jagande Mariborspelare

Forza Bajen!
 

Robert Bäckström2021-07-28 15:48:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!