Lagbanner
Finnvedsvallen, Värnamo, 2024-08-17 15:00

IFK Värnamo - Hammarby

Inför Värnamo: Hammarby gästar Värnamo – Ett ovisst möte på Finnvedsvallen

Inför Värnamo: Hammarby gästar Värnamo – Ett ovisst möte på Finnvedsvallen

Hammarby reser till Finnvedsvallen för att möta Värnamo i en match där båda lagen har allt att spela för, men med helt olika förutsättningar. På pappret ser det ut som en klar fördel för Hammarby, som ligger trea i serien och i allra högsta grad är med i jakten på europaplatserna. Vi möter ett Värnamo som befinner sig på kvalplats och desperat kämpar för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Men den här typen av matcher har tidigare visat sig vara allt annat än enkla för Bajen.

Förutsättningarna

Hammarby kommer till matchen med fyra raka matcher utan förlust, men den senaste prestationen mot BP som slutade 3-3 lämnade en bitter eftersmak. Laget har visat upp en sprudlande offensiv den senaste tiden men försvarsspelet fallerade totalt mot BP. För Värnamo ser situationen alltmer pressad ut då laget har gått fem matcher utan seger och varje poäng framöver kan bli avgörande för att undvika nedflyttning.

Trots att Hammarby på pappret är det starkare laget har Värnamo visat sig vara en svår motståndare för Bajen. Tidigare under säsongen lyckades Smålandslaget överraska genom att besegra Bajen i vår hemmaborg, något som sticker ut som en av säsongens största missräkningar. Faktum är att Hammarby inte har lyckats vinna mot Värnamo sedan lagen möttes i Superettan. Värnamo har utvecklat en vana att ställa till det för Bajen, och den trenden måste brytas om Hammarby ska behålla sin plats i toppstriden. Nu är det hög tid att ta revansch!


Matchen

Det är en viktig match för båda lagen. Hammarby behöver hitta balansen mellan offensiv kreativitet och defensiv disciplin. Offensiva nyckelspelare som Nahir Besara och inte minsta Bazoumana Touré har varit i bra form, men försvarslinjen måste höja sig om Hammarby ska undvika ett nytt poängtapp. Jag hoppas att Erabi kan få stänka dit en balja. Detta förtjänar han efter allt sitt hårda slit som tyvärr inte alltid resulterar i poäng.

Värnamo, å andra sidan, kommer att slåss för sin överlevnad. Med rykten om att en av deras bästa spelare, Wenderson, är på väg till Hammarby, finns det en extra krydda i matchen. Wenderson har visat sig vara en av Värnamos viktigaste spelare och står bland annat bakom ett av årets snyggaste mål i Allsvenskan, ett mål som för övrigt gjordes redan i omgång 1. Frågan är om han kommer att spela eller om flyttryktena kommer att hålla honom kvar på bänken. Det återstår att se.

Laguppställningar och Tillgängliga Spelare

Hammarby saknar Pavle Vagic, Marc Llinares och Alper Demirol, medan Winther sedan tidigare är borta för resten av säsongen. Därför är det troligt att vi får se en liknande startelva som i matchen mot BP. Jag hoppas dock att Skoglund får chansen från start istället för Collander, som inte riktigt övertygat på samma sätt som Skoglund gjort den senaste tiden.

Det här är en match där Hammarby på förhand är favoriter, men vi får absolut inte underskatta Värnamo. Det har hänt förr att matcher mot bottenlag inte alls gått enligt plan, och det är något som Hellberg måste ha i åtanke nu när han möter sin gamla klubb. Om Bajen kan kombinera sin offensiva styrka med defensiv stabilitet bör vi kunna plocka tre pinnar. För Värnamo är det en kamp för överlevnad, och med eller utan Wenderson på planen lär de kämpa med näbbar och klor.

Nu hoppas vi att Bajen tar hem segern och fortsätter kriga i toppen. Forza Bajen!

Emil Lindbergmustigmauri2024-08-17 10:21:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!