Lagbanner
Inför MFF away

Inför MFF away

På torsdagskvällen möts de två på förhand mest tippade ligavinnarna 2020. Det var i vintras det. Innan Allsvenskan blev den konstigaste genom alla tider. Både Bajen och malmöiterna har sladdat efter såväl experternas som sina egna förväntningar. Hammarby kommer från tappade poäng i slutminuterna. Hemmalaget från precis tvärtom.

Hammarbys bortastats mot MFF de senaste åren är verkligen inget att hurra över. Efter årets insatser överlag finns det inte mycket som pekar på att ska kunna rubba Real Malmö nu heller. Även om skåningarna kom undan med ett av matchens sista avslut och bärgade 3 pinnar mot Kalmar senast så var det precis det de gjorde. Inte tvärtom.

Lagkapten Jeppe Andersson drog på sig sin 4:e ostskiva för säsongen senast mot gbg och är avstängd. 

Paulinho drog en baksida och kommer inte heller till spel. Imad Khalili kom ju in där som en frisk fläkt senast och bör göra detsamma nu. Även Widgren gick ju sönder. Tim som kom in i stället gjorde i mångas tycke sin bästa insats ever.

Det är alltså en sargad styrka som styr kosan till Eleda stadion som de numera kallar sin egna arena(!), Om det är som mantrat lyder att Bajen trivs när det känns svårt så är det uppdukat till trivselpartaj big time. Det är fan ingenting, verkligen ingenting som pekar Bajens väg inför kvällens match. 
Men som min gamla farmor brukade säga: Bollen är rund, allt kan hända.

Stefan Billborn är ju ingen man av sk Busteruttagningar men det skulle vara om inte annat intressant att se Vladimir Rodic från start mot sitt gamla gäng. Det vore hans stajl att komma in och stå för något avgörande. Minns gnaget 2019. Direkt från källaren till matchhjälte. Inget konstigt alls. 

Hammarby gled i mjukisbrallor förbi gnaget i tabellen på onsdagskvällen. Alltid något.

Truppen till matchen presenterades inte som brukligt på officiella hemsidan 24 timmar före match. Inte utan att man undrar vilka av lirarna som man försöker lappa ihop till avspark. Hur är statusen på Ousted och Abbe till exempel?

Kom igen nu, Bajen!






 

Tommy Fagerbergtompafager@hotmail.com2020-07-23 09:08:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!