Lagbanner
Behrn Arena, 2021-07-18 15:00

Örebro - Hammarby

Inför Örebro-Bajen: Paulsen gör comeback!

Inför Örebro-Bajen: Paulsen gör comeback!

Milos Milojevic och hans manskap beger sig till Närke för möte med Allsvenskans jumbo Örebro SK i den elfte omgången. Matchstart 15:00

5-1 senast, sommar, sol och Europaspel mot Maribor på torsdag. Det känns som det är en helt okej period just nu att ha framför sig. Även om resultatet var lite i överkant senast om man ska vara ärlig.


Spännande vecka i Bajenland

Bajen valde att övergå till 3-4-3 och det var med blandat resultat inledningsvis då det fanns lite väl mycket ytor när Degerfors ställde om. Framåt sett var det desto roligare då de flesta offensiva spelarna fick komma i lägen och Amoo, Bojanic, Jeppe och Ludwigson fick göra mål. Sedan var såklart Swedbergs drömdebut ett minne som kommer leva kvar i år framöver. 


Eskils son Willot Swedberg jublar efter sitt mål tillsammans med Jón Gudni Fjoluson

Tyvärr för Bajens del och för Astrit Selmanis del känns det som att något saknas. Han gör ett enormt jobb men kommer för sällan till lägen och jag hoppas Milojevic lyckas få ordning på det. Till dagens match saknas fortfarande Abbe Khalili, Paulinho, Richard Magyar och Simon Sandberg pga skador och Jeppe Andersen är avstängd. Dessutom har Dennis Widgren lämnat på lån till Sirius och Abdul Halik-Hudu sålts till Lyngby. Däremot gör Björn Paulsen comeback i Bajen efter sina år i Tyskland.



Med tanke på Paulsens kvaliteter ser jag framemot att se hans duellspel och huvudspel i båda vårt egna och motståndarnas straffområde. Bajens trupp ser ut som följande:

1. David Ousted
5. Mohanad Jeahze
6. Darijan Bojanic
11. Vladimir Rodic
13. Mads Fenger
16. Gustav Ludwigson
20. David Accam
21. Astrit Selmani
23. Jón Gudni Fjóluson
24. Oliver Dovin
29. Loué Bayere Junior
31. Aimar Sher
32. Aziz Mohammed Ouattara
33. Akinkunmi Amoo
35. Axel Sjöberg
42. Bjørn Paulsen
43. Jusef Erabi
44. Williot Swedberg

Med tanke på skadade och avstängda spelare känns det inte otroligt att Björn Paulsen går direkt in i startelvan. Noterbart är att Bajen även har fyra egna produkter i matchtruppen och Jusef Erabi skulle vid inhopp göra allsvensk debut.

Dagens motståndare Örebro SK har skaffat sig en jobbig uppförsbacke med endast 7 poäng på 10 matcher. Nu kommer de från fyra raka förluster och senast en smärtsam sådan borta mot Elfsborg som avgjorde i den 97:e(!) matchminuten. Dessutom för Örebros del blev Andreas Skovgaard och Nordin Gerzic avstängda och Michael Almebäck utgick skadad. Dock finns Almebäck med i matchtruppen. Det gör däremot inte nyförvärven Jiloan Hamad och Nahir Besara. Hamad lämnade Bajen efter säsongen 2018 och sade då bland annat att han tyckte att han var för bra för Allsvenskan och att han hade varit omotiverad som lagkapten i ett topplag under hösten. Efter det har karriären fortsatt i Sydkorea och Kroatien och är nu ”happy to be home in Örebro” enligt honom själv. Till skillnad mot Hamad har Nahir Besara däremot alltid låtit spelet tala och gjorde under förra säsongen 12 mål i Allsvenskan vilket känns som ett välbehövligt tillskott för jumbon.


Örebros sommarförvärv som ska rädda allsvenskt kontrakt

De senaste årens möten har varit till fördel för Hammarby som fram till förra säsongens möte på Behrn Arena hade sju raka segrar mot dagens värdar. Förra årets möte vann Örebro med 2-1 efter ett sent avgörande då Bajen spelade med en man mindre i över en timme då Richard Magyar hann samla på sig två gula kort inom en kvart. Det får vi hoppas att vi slipper idag. 

Forza Bajen

Robert Bäckström2021-07-18 09:38:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!