Lagbanner

-

Inför Peking-Bajen: Dags att vinna i Östergötland!

Inför Peking-Bajen: Dags att vinna i Östergötland!

Bajen beger sig till Östergötland för Allsvenskans femtonde omgång. En tuff bortamatch mot tabellfyran väntas och mot ett lag som Bajen har haft det väldigt svårt mot de senaste åren framförallt på bortaplan.

Det har varit sköna dagar efter segern mot Djurgården. Jag har framförallt känt en stolthet över att Bajen lyckades vinna med så många nyckelspelare borta. Insatsen lovar gott inför kvällens match.

Dock är det svårt att föreställa sig att vi kommer få se 3-5-2 även mot Peking. Stefan Billborn sade ett tydligt ”nej” i intervjuer efter matchen och därför är det svårare att sia om startelvan. Däremot var det många spelare som stärkte sina aktier vilket känns skönt att säga efter den tuffa inledningen resultatmässigt och med skadeproblemen som Bajen har brottats med.

Defensivt var det framförallt mittbackarna som lyste starkast där Kalle Björklund gjorde en strålande insats i mittförsvaret tillsammans med David Fällman och Mads Fenger. Glädjande nog var även att Darijan Bojanic äntligen såg ut att trivas med att vara i centrum och fördela bollar som 2019. Dessutom när kapten Jeppe Andersen slet som en besatt bredvid sig måste det kännas som en ganska tacksam uppgift att ha.

Offensivt fick Aron Johannsson(äntligen!!!)och Imad Khalili göra två viktiga mål efter passningar från Gustav Ludwigson och Vladimir Rodic. Det kan inte sägas tillräckligt men det behövs verkligen att vi får igång våra offensiva spelare när Muamer Tankovic har lämnat(för gott förmodligen) och när Alexander Kacaniklic och Paulinho går skadade. 

Till dagens match saknas fortfarande Alexander Kacaniklic, Paulinho, Richard Magyar, Simon Sandberg och Tim Söderström. Däremot är David Ousted tillbaka i truppen och för första gången finns nyförvärvet Akinkunmi Amoo med. Amoo gjorde sin första träning med Bajen i måndags efter en utdragen process med flytten från Nigeria. 

Kvällens motståndare IFK Norrköping rivstartade säsongen och många trodde att serien skulle vara över innan den börjat eftersom övriga tippade topplag hade stora problem att hålla jämna steg. Efter det har dock smekmånaden tagit slut och formen mattats av och Peking befinner sig för närvarande på en fjärde plats. Senast förlorade Peking överraskande mot Helsingborg och har faktiskt inte vunnit på fyra matcher. 

Trots rådande pandemi har Peking varit väldigt aktiva på transfermarknaden under sommaren. Först köptes den inlånade Sean Halsabanovic loss för 26 miljoner enligt rykten. Sedan värvades Linus Hallenius in från APOEL och slutligen återvände Linus Wahlqvist hem till Norrköping efter några år i Tyskland. 

Bajen i Östergötland har inte varit en rolig historia sedan uppflyttningen 2015 då Bajen fortfarande står utan seger på Östgötaporten.

Forza Bajen!

Robert Bäckström2020-08-13 11:03:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!