Lagbanner
Guldfågeln Arena, 2021-05-23 15:00

Kalmar FF - Hammarby

Inför vårens sista allsvenska match: Supporterlivet 2020-2021 kom aldrig tillbaka

Inför vårens sista allsvenska match: Supporterlivet 2020-2021 kom aldrig tillbaka

Bajen spelar sin sista allsvenska match innan EM-uppehållet. Bortamatch mot Kalmar står på agendan.

För en som bor i Årsta är standardpromenaden med hunden förbi Årsta IP för att kika in genom insynsskyddet för att få uppleva lite närhet till ens älskade fotbollslag. För närmre än så får man inte komma. Snart har åtta allsvenska matcher och en cupframgång med en stundande final passerat utan att få vara på plats. Det känns för jäkligt.


Det nya normala

Bajens träningstrupp såg ut att vara i stort sett fulltalig vilket blir ett angenämt bekymmer för tränarduon Stefan Billborn och Jocke Björklund. En av vårsäsongens bästa spelare Abbe Khalili är dessvärre avstängd efter för många gula kort. Det innebär att antingen Aimar Sher tar steget in från bänken eller att Mads Fenger flyttas upp från mittbacken till mittfältet och att Richard Magyar eller Aziz Mohammed Ouattara går in bredvid Jón Gudni Fjoluson. I övrigt lär inte Bajen gör några större förändringar. Stefan Billborn och Jocke Björklund har tagit ut följande matchtrupp:

1. David Ousted
2. Simon Sandberg
3. Dennis Widgren
4. Richard Magyar
5. Mohanad Jeahze
6. Darijan Bojanic
8. Jeppe Andersen
9. Paulinho
11. Vladimir Rodic
13. Mads Fenger
16. Gustav Ludwigson
20. David Accam
21. Astrit Selmani
23. Jón Gudni Fjóluson
24. Oliver Dovin
31. Aimar Sher
32. Aziz Mohammed Ouattara
33. Akinkunmi Amoo


Vicekapten och en av vårens bästa spelare Abbe Khalili missar matchen idag

Glädjande från derbyt var att Bajens presspel gick att känna igen. Bajen gjorde det jobbigt för Difs försvarare och skapade ett antal lägen genom sin höga press. Dessutom fick Astrit Selmani äntligen göra mål och både Darijan Bojanic och Akinkunmi Amoo spelade 90 minuter vilket är behövligt för två av Bajens främsta spelare.  


Ett viktigt mål för Bajen men än viktigare för Selmani

Dagens motståndare Kalmar sade inför säsongen tack och hejdå till Nanne Bergstrand och välkomnade Henrik Rydström hem. Rydström tog med sig det framgångsrika konceptet från Sirius till Kalmar där fotbollen går ut på att INTE spela fotboll såsom Kalmar brukar spela. Istället är det nu fokus på att äga bollen eller vad sägs om nästan sextio procent på bortaplan mot Malmö. Tyvärr för Kalmars del har Malmö ärvt Kalmars gamla manual(eller är det Stokes?) och Kalmar förlorade sin första match för säsongen pga Malmös långa bollar och långa inkast. Innan förlusten mot Malmö hade Kalmar inlett serien med två segrar och fyra kryss vilket är en fin utveckling från förra årets kvalplats. I backlinjen finns ett nykomponerat mittbackspar i Douglas Bergqvist och gamle Bajenspelaren Lars Saetra som bidragit stort till att Kalmar endast släppt in sex mål(varav tre mot Malmö) på sju matcher. Framåt är det nyförvärven Jonathan Ring och Oliver Berg som har fått axla ansvaret och gjort det med bravur. 


Rydström är hemma i Kalmar och har imponerat

Förra årets möte på Guldfågeln Arena slutade med en Bajenvinst efter mål av Gustav Ludwigson och Paulinho. Låt oss hoppas på något liknande idag.
Forza Bajen!


Ludwigson och Tankovic jublar efter Ludwigsons avgörande.
 

Robert Bäckström2021-05-23 07:53:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!