Lagbanner
”Jag skiter i det som har hänt”
Hammarbys anfallare Abdelrahman Saidi

”Jag skiter i det som har hänt”

I helgen spelar Hammarby sin första tävlingsmatch för säsongen när laget möter IK Brage i Svenska Cupens gruppspel. Två år på raken har man stått i final, varav man vunnit en. Enligt Abdulrahman Saidi finns det inga tvivel på att årets unga upplaga av Hammarby kan nå lika långt. – Om vi spelar som vi gjort på träning kommer det gå riktigt bra.

Taket täcker innerplan på Tele2 Arena när laget övar anfallsspel inför lördagens hemmamatch. Abdelrahman Saidi har bara varit i Hammarby ett drygt halvår men har under vintern fått se ett nytt lag ta form när mycket rutin har lämnat. I de främre leden har till exempel anfallskollegorna bytts ut, inget som nödvändigtvis är negativt menar Saidi.
– Dom har kommit in riktigt bra i laget faktiskt. Det var mycket taktik i Spanien (träningslägret) så nu gäller det bara att vi får fler matcher i benen tillsammans. 

Efter Djurgårdens förlust mot Värnamo tidigare i veckan höjdes de kritiska röster mot de nylagda konstgräset på Tele2 Arena. Kritiken är inget en nytränad Saidi vill stämma in i.
–  Planen är bra, inga problem. Jag vill inte snacka om dom (Djurgården) men man tänker inte så mycket på det när man väl spelar faktiskt. 

Han menar att han själv tycker om den nya träningsplanen och ser fram emot söndagens match på hemmaplan. 
– Det ska bli kul, efter en lång försäsong så längtar man efter tävlingsmatch. Speciellt när det är så många supportrar som ska komma och kolla, säger Saidi.

Det kommer inte bli en dans på rosor på söndag, trots att IK Brage huserar i Superettan menar han. 
– Det gäller att vara fokuserad. Vi måste gör första målet och sen kommer det flyta på tror jag. 



Efter en del laborerande
under försäsongen har anfallstrion fått rotera. Enligt anfallaren är det inga problem, bra spelare kan spela på fler positioner menar han även om han föredrar vissa positioner framför andra.
– Martí vet att jag kan spela på alla positioner.
Till höger också?
– Helst inte, säger en fnissande Saidi och fortsätter;
– Jag får inte ut så mycket av mig själv, jag känner att jag inte kan utmana så bra där. Men är det där Martí vill att jag ska spela så gör jag det.

Efter flytten till Stockholm under sommaren 2022 gick hösten tyngre poängmässigt för 23-åringen. Han säger att han inte försöker tänka på det utan blickar bara framåt nu. 
– Jag skiter i det som har hänt. Nu är det 2023 och jag vill komma så långt som möjligt med Hammarby, bara fortsätta kriga och skita i vad folk säger. 

Anfallaren säger att ingen har skrivit till honom personligen men att ‘snacket har gått’. Han menar att det är logiskt att folk kritiserar en när det går mindre bra, och väljer att se positivt på saken.
– Jag tror att det är för att folk vill att man ska vara bra, säger Abdo när han ska ge sin syn på saken. 

 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-02-17 20:40:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!