Lagbanner
Jesper Jansson säger upp sig från sitt uppdrag som sportchef i Hammarby

Jesper Jansson säger upp sig från sitt uppdrag som sportchef i Hammarby

Hammarbys Sportchef Jesper Jansson har sagt upp sig. Från och med den 31 augusti kommer Jesper inte längre vara verksam inom Hammarby meddelar klubben i ett pressmeddelande under onsdagseftermiddagen. – Jag var i de tankebanorna redan i vintras innan vi förnyade min anställning.

Sedan 2017 har Jesper Jansson varit sportchef för Hammarby. Under den tiden har klubben etablerat sig som ett topplag i Allsvenskan. Dessutom har man slagit rekord på rekord i spelaförsäljningar samtidigt som stora namn har värvats in för dyra pengar.

I vintras valde Hammarby och Jesper att förlänga sportchefens avtal. Han gick då från ett tidsbestämt sådant till en tillsvidareanställning. Nu väljer han alltså bara 5 månader senare att säga upp sig från sin roll inom klubben. I ett pressemedelande som skickades ut under onsdagsförmiddagen berättar Jesper om uppsägningen.
– Jag var i de tankebanorna redan i vintras innan vi förnyade min anställning, men de starka känslorna för Hammarby som klubb och människorna i och runt klubben gjorde att jag valde att köra vidare. Jag känner nu att jag gjort det jag kan för Hammarby. Jag är stolt och tacksam över dessa år i Hammarby och kommer fram till den 31 augusti arbeta stenhårt för att stötta vår sportsliga stab, Martí och laget. Hammarby står starkt i dag och kommer så även göra i framtiden, säger Jesper Jansson.

Klubbens VD, Richard Von Yxkull, menar att parterna skiljs åt som vänner och kommenterar uppsägningstiden som sträcker sig till sista augusti.
– Först och främst vill vi tacka Jesper för allt det jobb han gjort för klubben under de här sex åren. Han har varit enormt viktig i att ta Hammarby till där vi är i dag. Vi respekterar hans beslut och vi skiljs åt som vänner. Vi är glada att han stannar över sommarfönstret för att hjälpa till i arbetet att sätta en ny sportslig organisation på plats.
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-05-17 10:54:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!