Lagbanner
Julia Roddar efter finalvinsten i Svenska Cupen 2023

Julia Roddar efter finalvinsten i Svenska Cupen 2023

Hammarby är svenska cupmästare efter 3-0 vinst mot BK Häcken i finalen på Tele2 Arena. Efteråt var det en glad och trött Julia Roddar som mötte media i den mixade zonen, med en öl i högsta hugg. – Nej men alltså, jag är helt slut och så jävla stolt över laget!

Julia Roddar dominerade mittfältet i en tuff final som Hammarby efter en briljant andra halvlek stod som segrare i. Efter matchen var hon trött och väldigt lycklig när hon mötte media i badtofflor och en öl i högsta hugg.
– Nej men alltså, jag är helt slut och så jävla stolt över laget. Och ja, vilken jävla prestation i andra. Vi kommer ut och bara krossar liksom.

Hon fortsätter med att hylla de drygfa 17 000 supportrar på plats.
– Det är som att vi har en extra spelare med supportrarna som bär oss fram.

Hon berättar om sin syn på matchen och de tuffa duellerna mellan henne och Rosa Kafaji.
– Jo, men det var kul. Jag tycker det är roligt när det blir sådär hårt. Och det var väl lite den uppgiften jag hade också, att just markera henne. Så jag tyckte att jag lyckades bra. Jag kände att jag gör vad som helst för att vinna guld idag. Är det att jag ska vara en gris, då får jag vara en gris. Så då var jag det, säger en leende Julia Roddar.

Eftert en mållös första halvlek lyckades Hammarby få hål på Häcken tre gånger om i andra halvlek.
– Jag tycker att vi är jävligt stabila, alltså defensivt. Det blir nästan som att de slår de långa bollarna och vi kan ta ner dem ändå. Alltså det är inte jättefarligt åt något håll kanske, men ändå tycker jag att vi kanske kommer till de farligaste chanserna i första halvlek, säger Roddar och fortsätter:
– Sen går vi in ??i halvleksvilan. Då känns det som vi, vi bara säger att ”nu lär vi sätta en tidigt, alltså det är varmt ute, vi börjar bli trötta”. 

Efter Maikas 3-0 dör matchen lite menade Häckens tränare. Julia menar att det var en fråga om starkt psyke från Hammarbyspelarna.
– Alltså när Maika gör 3-0 då är det så här, vi ska inte tappa det här liksom. Så jävla sjukt. Det är det här man har drömt om nu, de senaste dagarna liksom. Att stå här med guld, det är jävligt gott.

Efter vinsten och titeln ska nu laget fira med supportrarna berättar Julia.
– Ja, alltså vi ska till Södermalm nu och vara på något ställe. Jag har ingen koll, men vi börjar med lite öl här, säger hon viftande med en burk där det står ”ÖL” med stora bokstäver.

Hur smakar segerölen?
– Jävla gott. Det här är en riktigt jävla god titel!

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-06-06 18:42:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!