Lagbanner
"Klart man kan hålla på AIK" - Bajenpanelen

"Klart man kan hålla på AIK" - Bajenpanelen

Det drar ihop sig i toppstriden och humöret hos panelen stiger i takt med att Bajen stiger i tabellen. Och guldstriden verkar leva i alla fall vecka till.

Äntligen vinst på Strandvallen mot ett utcheckat Mjällby. Hur bra var första halvlek?

Leonard

Jag var faktiskt chockad över hur bra det flöt på. De första minuterna hade sjukt nog Mjällby övertaget, de kombinerade och rullade boll på vår planhalva. Till skillnad från tidigare i år så var det i stället vi som sen ställde om och var effektiva och när 1-0 och 2-0 kom så kändes det verkligen som att det var vår dag. Otrolig insats där hela laget inte bara presterade spelmässigt men även fysiskt, vackert!!

Hampus
 Riktigt bra men vi ska inte heller glömma att Mjällby i princip gav oss lägen på sina misstag. Men absolut en av de bästa halvlekarna jag sett Hammarby göra på gräs på väldigt många år.

Göran
Sista 30 minuterna av första halvlek var riktigt bra. Under första 15 var Mjällby med i matchen men sedan hängde vi av dem genom att spela riktigt bra fotboll. 

Theo
Väldigt, väldigt bra så klart. Vi kontrollerade tillställningen totalt och ovanpå det var det liksom i förra matchen ett mer fartfyllt offensivt spel där det kändes som att vi valt att gå på att komma till fler inspel och liknande offensivt. Att komma till Strandvallen och spela ut Mjällby som vi gjorde är få lag som gör, för den delen framför allt sällan vi själva. Det var lite samma känsla som senast mot Varberg och frustrationen hos Mjällbys spelare och ledare var påtaglig.

Gurra gjorde sin kanske bästa match för i år, Nilsson målskytt igen och Besara som vanligt med minst en poäng. Är det bara att motståndet har blivit sämre eller vad gör Bajen bättre de senaste matcherna?

Leonard

 De taktiska förändringar som Marti implementerat de senaste matcherna har börjat bära frukt, just att vi är mer irrationella i offensiv tredjedel. Det blir en bra mix av att dominera bollinnehav samt komma med mer mönsterbrytande instick och löpningar. Tycker också det märks att vi är ett helt annat lag när Gurra har en bra match. Han är helt otrolig i 1 mot 1 och trycker sig i stort sett alltid förbi sin motståndare. Det är också otroligt kul att det har lossnat för Joel, bidrar med otroligt mycket från sin högerytterposition!

Hampus
 Visst att motståndet blivit sämre men vi har även blivit mer kliniska framför målet. Samtidigt är spelarna mer vana att spela med varandra eftersom det inte varit så mycket rotationer i startelvan.

Göran
Jag tycker vi har spelat bra hela tiden, undantaget andra halvleken mot Peking. Det är små marginaler när man möter de andra toppklubbarna och trots att vi varit bättre i många av matcherna men inte riktigt haft marginalerna med oss. Tycker också att vi varit lite fega i slutet av några matcher. Så svaret är att vi inte spelar så mycket bättre men att man får större ytor och mer tid när man möter sämre lag.
 
Theo
Jag tycker att Nilsson bidragit på ett väldigt bra sätt och nu även kanske funnit sin roll en aning mer. Han bidrar offensivt på högerkanten på ett helt annat sätt än vad Ludwigson kan göra som han nu hamnat på en för honom bättre position till vänster. Dessutom gillar Nilsson att gå inåt i banan och lyckas uppenbarligen befinna sig på rätt läge vid rätt tidpunkter. Berisha gör ett enormt arbete med löpningar och skapar så väldigt mycket för sina medspelare även om hans roll nog känns otacksam. Det andas harmoni i anfallsspelet och att vi kan visa det borta på en dassig gräsmatta gör det inte sämre.

Kan man hålla på AIK mot Häcken? Hur säkra kan vi vara på Europaplats?.

Leonard

 Det är klart man kan! Det är all in nu, gör vi bara vårt jobb och får andra resultat med oss kan det här bli... Jag vill inte ens tänka på det. Europaplatsen hade jag varit otroligt nöjd med och den tycker jag att vi ska kunna ta. Nu är vi på andraplatsen och det lär inte vara två lag bakom oss som går rent resten av matcherna. 3 vinster och ett kryss räcker för Europa, går vi rent, ja som sagt…

Hampus
Ja det kommer jag göra även om det såklart tar emot. Jag ser att vi som sämst kommer 3a i år men tror vi har bra chans på guldet!

Göran
 Ja, det tycker jag att man kan göra. Jag gjorde det trots allt i derbyt mot Djurgården. Allt som gynnar Bajen kan jag supporta, iaf på kort sikt, även om det förstås känns fel att hålla på råttorna. När det gäller Europaplatsen så är det riktigt tight och vi måste göra vårt jobb varje vecka. Gör vi det så tar vi en Europaplats och kanske t.o.m. guldet. Men säkra? Absolut inte.
  
Theo
En Hammarbyare kan utan problem hoppas att laget Häcken inte vinner eller förlorar, allt annat är dumt. Säkra på Europaplats kan vi absolut inte vara då vi har tre lag 1 eller 2 poäng nedanför. En förlust för oss och segrar för dem gör att vi efter nästa omgång kan ligga femma. Kampen om topp-3 lär fortsätta till sista omgången och det riskerar att bli trångt i toppen i årets tajta tabell.

Hur går det mot Sirius?

Leonard

 Det kan INTE vara något annat än överkörning. Här kommer gula bussen, 3-0!

Hampus
2-1

Göran
 Är övertygad om tre pinnar. Marti och spelarna är mycket medvetna att det kan kosta oss en plats i Europa om vi tappar fokus. Skall vi säga 4-1 denna gång.

Theo
För en gångs skull tror jag på förhand att vi har en chans att vinna denna match. De har verkligen ingenting att spela för och med senaste hemmamatchen i närminnet så känns det något mer tryggt. Dock bör vi oroa oss för Bojanics eventuella skada och utan de offensiva kvaliteterna kan det bli en pressad stämning ju längre matchen utvecklar sig. Samtidigt vore det väldigt typiskt Bajen att klappa igenom totalt och åka på en 0-3 förlust. Jag tippar kryss och med tur en seger.

Den stående frågan: lever guldstriden?

Leonard

OM den lever!

Hampus
vad tror ni jag kommer svara? Skam den som ger sig. Fortsätt tro på det!

Göran
Ja, nu gör den det. Mycket hänger på matchen AIK-Häcken. Kan AIK vinna där och vi gör vårt så sitter vi i ”vinnarhålet” om man skall använda travspråk. Då kan det smyga sig in nerver hos Häckenspelarna också.

Theo
Nej. Den enda striden som lever för vår del är att i bästa fall landa topp-3. Även om jag fortsatt är tveksam till att vi lyckas med det ser möjligheten större ut ju färre omgångar som återstår.
 

Jack Holm2022-10-19 14:25:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!