Lagbanner
Tele2 Arena, 2023-03-05 17:30

Hammarby - Sundsvall
8 - 0

Kvartsfinal på hemmaplan väntar efter krossen
Montader Madjed med tre mål och en assist när Hammarby vann mot GIF Sundsvall.

Kvartsfinal på hemmaplan väntar efter krossen

Den avslutande gruppspelsmatchen mellan Hammarby och Sundsvall blev en målrik historia. Bortalaget fick till slut lämna Stockholm efter en förkrossande åttamålsförlust. För Hammarby väntar däremot kvartsfinal kommande helg hemma på Tele2 efter den krossen.

Snön yrde ned över Sveriges huvudstad medan de grönvita supportrarna vandrade mot arenan. Hammarby mot Sundsvall i Svenska Cupens avslutande gruppspelsomgång. Förutsättningarna var enkla – Hammarby behövde ta minst en poäng för att säkra gruppseger, vinna för att få hemmaplansfördel. 

Sundsvall kom till stan med två grönvita föredettingar i truppen. Mittfältaren Dusan Jajic som aldrig lyckades ta en ordinarie tröja i Hammarby. Linus Hallenius, anfallsstjärnan som precis kommit tillbaka från den tuffa korsbandsskadan han ådrog sig inför säsongen 2022. Hammarby mönstrade en på pappret stark elva, som vanligt med inslag av en del ungdomlighet. Montader Madjed gjorde sin första tävlingsstart efter hittills två lovande inhopp. 

Första halvlek
Men det var inte någon av de unga talangerna som skulle öppna upp dagens målskytte. Istället var det nyförvärvet från Nederländerna. Tesfaldet Tekie som presenterade sig i grönvitt framför hemmafansen. Genom en löpning in i boxen tog han emot Joel Nilssons passning och kunde via Sundsvallförsvarare se sitt avslut få nätmaskorna att rassla.

Tuff start för Sundsvall som skulle få hämta ut bollen ur eget nät både en och två gånger innan matchen passerat kvarten spelad. Joel Nilsson med sin andra poäng för dagen när en resning träffade honom för att studsa in bakom Jonsson. Några minuter senare var det vänsterbacken Pinas tur att noteras som målskytt när han avlossade vänstern från distans och 3-0 var ett faktum. 



Bortalaget hade märkbara problem att etablera spel på offensiv planhalva för att inte tala om det på egen planhalva. Omn matchen kändes avslagen redan efter kvarten så späddes den känslan på efter att Montader Madjed kunde vara först på en målvaktsretur och placera in även fyran i första halvlek. 

Innan lagen skulle gå på halvtidsvila kunde Madjed positionera sig i ensam majestät som första halvleks skyttekung. Djupledsbollen serverad från Tekie och Madjed kunde på redan patenterat vis dundra upp femman i nättaket. 

Andra halvlek – transportsträckan
In till andra halvlek var det samma elva som skulle göra jobbet för Hammarby, med undantag Sadiku ut, Demirol in. Men det var inte tal om att bevaka någon ledning. Dryga minuten in krönte Madjed sin insats med att placera in sitt tredje och Bajens sjätte mål för kvällen. 

Matchen slutade 8-0 efter mål av även Besara och Saidi från straffpunkten i den andra halvleken. 

Martís tankar efter match
Efter matchen var det en nöjd Martí Cifuentes som berättade om sin syn på tremålsskytten.
– Jag är jätteglad för Montaders skull och är helt säker på att det här är början på en fin karriär.

Om evetuella motståndare i kvartsfinalen hade han inget svar på vem han föredrar att möta.
– Vi kommer att ha stor respekt för vilka vi än möter. Vilka det blir spelar mindre roll, det kommer hur som helst bli en tuff match.

Nu väntar de två avslutande matcherna under måndagskvällen innan det lottas vilka Hammarby ställs mot i kvartsfinalen hemma på Tele2 som spelas kommande helg. Lottningen sänds på Fotbollskanalen direkt efter slutvissla måndag kväll 21:15.

Kvartsfinalklara lag är:
BK Häcken
Djurgården
Hammarby
Kalmar FF
Malmö FF
IFK Norrköping
Mjällby AIF


 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-03-05 19:16:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!