Matchrapport Hammarby-BP

Under torsdagskvällen stod Hammarby för ett intressant test i form av BP. Inte för att nästjumbon imponerat under säsongen, utan för att en vinst skulle innebära att man går om Piteå och därmed står på en andra plats i tabellen. Fina förutsättningar med andra ord, och kanalplan en junikväll är som bekant en tuff nöt att knäcka för alla lag. Nedan följer matchrapporten!

Bajen öppnar matchen starkast och sköljer över bortalaget rejält första fem med tuff press och höga bollvinster. BP håller dock ut bra i 10 minuter tills Hamano via en rödsvart något turligt hittar Janogy som läckert rundar målvakt och lägger in 1-0. Direkt efter avspark lyckas de grönvita återigen vinna boll och rollerna är ombytta där Janogy hittar Hamano, men avslutet är precis utanför.

Bajen fortsätter att sätta ordentlig press men efter 19 spelade vinner istället BP boll högt. Kulan skickas in mot Swedman som skickligt vänder bort Sörbo och kvitterar.

Matchen börjar öppna upp sig efter målet och BP spelar helt plötsligt med en märkbart utökad dos självförtroende. Det slarvas dock en hel del bakåt från bortalaget vilket gör att Hammarby fortsätter att producera en hel del chanser, men utan något nätrassel utan mest en hel del hörnor.

Precis innan 45 spelade står Hasund för en fin aktion där hon först tunnlar sin försvarare och sedan spelar vidare till en öppen Hamano, som trots ett bra läge mitt i straffområdet tyvärr inte lyckas utöka. Som Boye kort därefter belyser i pausintervjun är Bajen betydligt sämre efter kvitteringen och släpper in BP i matchen. Hemmalaget är dock klart bättre efter 45 spelade, och lite mer effektivitet hade lett till en ledning.

Andra halvlek tar vid där den första slutade när Hammarby spelar till sig en hörna. Äntligen bär alla dessa hörnor lite frukt när Boye trots en del tråcklande lyckas sätta kulan i nät.

Efter en duell i 52a får Nyström syna det gula och frisparken blir halvfarlig, men leder bara till en hörna. Hörnor fortsätter vara temat när kvitteringsskytten Swedman tar sig förbi Hammarbyförsvaret genom en soloräd, vilket leder till två nya bortahörnor. 9-3 är nu ställningen i den statistiken, till Hammarbys favör.

Matchen är fortsatt böljande med två lag som vill göra fler mål, men med 60 spelade är det alltjämt 2-1. Det blir dock farligt när det uppstår oreda i bortalagets straffområde, men tillslut lyckas Persson i bortaburen lösa det, även om hon blir liggande en stund efteråt.

Sakta men säkert återtar söderbönorna övertaget och i den 71a minuten lönar det sig på lämpligaste sätt, genom en hörna. Boye lyckas trots rejäla tröjdragningar få in bollen mot Kanutte och den nyligen inbytte lyckas utöka.

Här går luften ur bortalaget något och Bajen sköljer över dem likt tidigt i den första halvleken. Efter några anfall utan resultat lyckas tillslut inte BP stå emot längre och även den nyblivne studenten Ellen Wangerheim får ta plats i målprotokollet. 4-1 blir även slutresultatet och söderbönorna går därmed om Piteå i tabellen!